Statsråder skolerett på Engebråten

Solhjell og Solheim møtte elevene på Engebråten. Foto: Anders Jørstad

9.-klassingene Torstein Wang og Aslak Løvdal tok imot statsrådene Erik Solheim og Bård Vegard Solhjell til klimadebatt på Engebråten skole tirsdag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.09.2008 kl 09:35

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Engebråten-elevene lyttet til gjestene. Foto: Anders Jørstad

Se bildet større

Erik Solheim engasjerte fra scenen. Foto: Anders Jørstad

Se bildet større

Kunnskapsminister Bård Vegard Solhjell og Miljøvernminister Erik Solheim på Engebråten skole. Foto: Anders Jørstad

ENGEBRÅTEN: Mens statsrådskollegene var miljøbevisste og delte statsrådsbil opp til Kjelsås, viste klassekameratene Torstein og Aslak miljøbevissthet ved å hilse på statsrådene med tennissokkene tredd over dongeribuksene.

– Slik ville vi vise at vi er miljøbevisste og sykler, forteller Aslak.

Skoleklima

Vel inne i den fullsatte gymsalen, begynte sjefen over alle skoler å fortelle om regjeringens Klimaløfte.

– Det er ikke bare lesing og regning som er viktig i undervisningen deres. Læren om hva som skjer på kloden blir vel så viktig, fortalte kunnskapsministeren.

Solheims og Solhjells besøk på Engebråten var ledd i oppstarten av Foredragsturneen polarhistoriker og polfarer Tobias Thorleifsson (28) vil foreta seg i regi av Kunnskapsdepartementet.

Engasjerte elevene

Etter å ha deltatt på den internasjonale klimaekspedisjonen Ellesmere, har Thorleifsson lagt 2200 kilometer bak seg over Ellesmere i de arktiske strøk av Canada. Et viktig formål med reisen var å skape engasjement om klima blant unge – noe han klarte bra på Engebråten.

– Smeltingen av polhavene går raskere enn det man først hadde spådd. Og det er et skremmende syn å se sprekkene som fører blått hav inn i polhavet, forteller Thorleifsson.

Etter polfarerens foredrag, ble statsrådene Solheim og Solhjell stilt skolerett foran det engasjert publikummet og måtte svare på kritiske spørsmål om oljeutvinning i nord og dyre kollektivbilletter.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse