Stem på Årets ildsjel i Nordre Aker!

Juliet Jopling, Helge Holter og Øivind Due Trier. FOTO: Espen Mortensen/ Nordre Aker Budstikke/ Lenny Enström

Kunstnerisk ansvarlig for nabolagsorkesteret Nordberg strykeorkester, banemesteren på Nordre Åsen og initiativtakeren til Stolpejakten i vår del av byen. Her er finalistene til Årets ildsjel i Nordre Aker!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.01.2018 kl 10:43

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Årets navn og ildsjel i Nordre Aker

Vinnerne:

  • 2016: Gro Almgren, Marit Gundersen, Kirsten Hansson og Odd Paulsen, Kuben 62 +
  • 2015: Bastionen, Lyns supporterklubb
  • 2013: Christel Stub, ildsjel på Kjelsås
  • 2012: Adriana Bertet og Agnes Lyche Melvær, initiativtakere til Kultursløyfa på John Colletts plass
  • 2011: Eivind Steen og Kristin Borge, Ullevål Bokhandel
  • 2010: Roar Grønvold, Korsvoll IL
  • 2009: Ivar Bakke, Skjerven gård
  • 2008: Rannveig Berge, Nordberg barnegospel

Prisen ble ikke utdelt i 2014 ifbm. avviklingen av Nordre Aker Budstikke-utgiver Mediehuset dittOslo. Kåringen har både hatt navnet Årets navn og Årets ildsjel.

NORDRE AKER: Bydelen er full av ildsjeler - mennesker som gjør en ekstra innsats for andre og sitt lokalmiljø! Leserne nominerte en rekke gode kandidater. Nå har redaksjonen valgt ut tre finalister vi vil hedre, og som kan stikke av med tittelen Årets navn og ildjsel i Nordre Aker 2017!

Vinner 10.000 kroner

Utmerkelsen Årets navn og ildsjel i Nordre Aker ble delt ut første gang av Nordre Aker Budstikke i 2008. Siden har en rekke enkeltpersoner, grupper og foreninger mottatt prisen.

Også i år deles prisen ut i samarbeid med Storo Storsenter, som står for hovedpremien på 10.000 kroner. Pengene får vinneren donere videre til et godt formål i lokalmiljøet. Vinneren får også glasskunst levert av Frysja-kunstneren Pål Roland Janssen.

Under følger en kort presentasjon av hver kandidat. I løpet av romjulen vil vi presentere hver kandidat grundigere.

Du kan stemme nederst i saken!

Kandidat 1: Juliet Jopling (45)

Nordberg Strykeorkester

Juliet bor på Nordberg, og er en av stifterne av nabolagsorkesteret Nordberg strykeorkester. Siden starten i 2011 har hun vært kunstnerisk leder og dirigent. Orkesteret har nå cirka 90 medlemmer i alderen 5 til 14 år, og har vokst til fire aldersinndelte orkestre. Barna får undervisning på Korsvoll, Tåsen og Kringsjå skoler i AKS-tiden, i tillegg til ukentlig samspill på Korsvoll skole.

Hvert år deltar de på en internasjonal turné. I tillegg til klassisk musikk og kammermusikk, har orkesteret også seminarer i sjangre som folkemusikk, tango og jazz. Orkesteret åpner musikalske dører til barn i en del av bydelen der det ellers er idretten som står sterkt.

Les presentasjonen av Juliet Jopling her!

Kandidat 2: Helge Holter (57)

Skeid

Helge Holter bor på Disen, og har vært leder for Skeid Bandy siden 90-tallet. Han drev i mange år Skeids bandyskole for barn i nabolaget. Mange har funnet gleden av å gå på skøyter på grunn av det. Milde vintre er en utfordring for iskvaliteten, og Helge er blant dem som har jobbet hardt for å få en kustisbane på Nordre Åsen.

Det er takket være hans innsats at det yrer av liv med lokale barn på skøyteisen på Skeidbanen på Nordre Åsen. Så raskt det er minusgrader er Helge på plass med vannslangen på øvre bane og vanner for å få skøyteis til alle. Han åpner også slipebua for publikum.

Les presentasjonen av Helge Holter her!

Kandidat 3: Øivind Due Trier (51)

Nydalens Skiklub

Øivind bor på Korsvoll, og har i mange år vært sentral i Nydalens Skiklubs kartkomité. han har tatt ansvar for å utarbeide tur- og orienteringskart over store deler av Nordmarkas søndre deler og Lillmarkas vestre deler, til stor glede for turgåere, enten de går turorientering i Stifinnern, eller trenger løypekart for å finne fram til Gørjahytta vinterstid.

Øivind har vært primus motor for å etablere lavterskelmosjonstilbudet Stolpejakten i Oslo Nord. Ved hjelp av kart, på papir eller mobil, finner man poster (stolper) i Oslos mer urbane strøk. Stolpejakten i Oslo Nord har i år hatt 114 stolper, og over 6000 registrerte brukere har besøkt postene 143.000 ganger denne sesongen.

Les presentasjonen av Øivind Due Trier her!

Lag din egen spørreundersøkelse for tilbakemelding fra bruker

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse