Stenger ikke Kapellveien

I mars 2009 mente f.v. Ola Elvestuen (V), FAU-leder Erik Skei, Bent Gether-Rønning (FAU/Høyre lokalt), Knut Even Lindsjørn (SV) og Tone Tellevik Dahl (Ap) at stenging av Kapellveien trolig var best. Her pa strekningen som byrådet vil innsevre til ett felt. Arkivfoto: Karl Andreas Kjelstrup

– Grefsen blir et flott skoleanlegg, sier Bård Folke Fredriksen, men byutviklingsbyråden vraker FAUs krav om å stenge Kapellveien.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

GREFSEN: Kapellveien som deler skoleområdet på Grefsen barneskole er fortsatt det store stridstemaet, etter at byrådet i forrige uke la frem forslag til reguleringsplan for "nye" Grefsen skole, som skal stå ferdig i 2014/15.

– Her forelå det to alternativer. Enten å opprettholde gjennomkjøring i Kapellveien forbi skolen, eller å stenge strekningen, sier byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (H). Byrådet har falt ned på det første alternativet.

– Rett og slett fordi vi tror det er det mest trafikksikre av alternativene. Stenges Kapellveien vil trafikken forflytte seg over til boliggater med lavere standard enn Kapellveien, noe som igjen ville redusert sikkerheten på det som er skolevei for mange av elevene. Blant annet vil forholdene i den bratte Kirkegårdsbakken forverres, sier Folke Fredriksen.

Byrådet følger Samferdselsetaten og Plan- og bygningsetatens anbefalinger, og ønsker å innsnevre Kapellveien til ett kjørefelt over en 20 meter lang strekning, der fotgjengerovergangen fra skolegården til idrettsplassen ligger.

Uteområder

Byrådet ønsker å innlemme skolehagen og den nedlagte barneparken (på nedsiden av Kapellveien) i skolens uteområde. Idrettsplassen derimot, ønsker de skal være regulert som i dag.

– Idrettsplassen har i alle år blitt brukt av elevene i skoletiden, og det vil fortsette uten at den er innlemmet i reguleringsplanen, sier Folke Fredriksen.

Grefsen skole får om lag 800 elever, en dobling av dagens elevtall. Tas de "nye" uteområdene, skolegårdene på oversiden av Kapellveien og idrettsplassen med, vil elevene, ifølge Plan- og bygningsetaten, få 26 kvadratmeter uteareal hver.

Idrettshall ikke med

De eldste bygningene fra 1905 og hovedbygget fra 1920, foreslås vernet og rehabilitert. Resterende bygg rives for oppføring av helt nye bygninger på nordsiden av tomten, mot kirkegården. Dette er årsaken til at en foreslått forlengelse av Glads vei er uaktuell.

Forslaget om en liten idrettshall på banen på sørsiden av Kapellveien er ikke med i byrådets reguleringsplan. Derfor er det tegnet inn to nye gymsaler i skoleanlegget. Disse vil imidlertid bli trukket ut av prosjektet dersom det viser seg mulig med en hall på idrettsplassen. 700 kvm tiltenkt gymsal vil da bli konvertert til uteområde. Konklusjonen vil være klar om et års tid.

– Det å få en hall her vil være kjempepositivt for elevene, for idrettslagene og nærmiljøet. En liten idrettshall vil ha et større brukspotensial enn det to vanlige gymsaler kan få, sier byråden.

FAU: – Uakseptabelt

FAU-leder Erik Skei sier at han ikke er overrasket over at byrådet følger fagetatenes anbefalinger når det gjelder Kapellveien.

– Men forslaget om ikke å stenge Kapellveien er helt uakseptabelt. Det strider mot både FAU og bydelsutvalgets klare anbefaling, sier Skei.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon