Stenger Kjelsåsveien likevel

Sporveien åpnet Kjelsåsveien ved trikketraseen midlertidig tidligere i uka. Nå må de stenge, likevel. Her sett i retning Sinsenkrysset. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Dermed må du trolig igjen belage deg på mer trafikk enn normalt i Grefsenveien noen dager. Sporveien oppfordrer til å kjøre Maridalsveien.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.05.2017 kl 15:08

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

GREFSEN: Mandag ettermiddag og tirsdag denne uka opplevde mange å bli stående bom fast i Grefsenveien i rushtiden.

Lesere meldte om en times forsinkelse, og trikkene sto i stampe mellom bilene.

Forklaringen fant vi i at Kjelsåsveien ble stengt for gjennomkjøring ved trikkestallen på Nordre Åsen, på grunn av skinneoppgradering. Veien skulle etter planen holdes stengt til 3. juni.

Da Nordre Aker Budstikke kontaktet Sporveien midt på dagen tirsdag, bekreftet de at omfanget av de trafikale problemene i Grefsenveien, som følge av stengingen, kom som en stor overraskelse.

Se bildet større

Slik så det ut i Grefsenveien tirsdag morgen. Lesere rapporterte om opptil en times forsinkelse. FOTO: LESERFOTO

– Vi kaster oss rundt, og åpner likevel Kjelsåsveien i ettermiddagsrushet, klokken 15.30 til 17.30. Deretter stenger vi veien for videre arbeider fram til klokken 19.00. I tidsrommet 19.00 til 09.00 neste morgen åpner vi igjen for gjennomkjøring, sa kommunikasjonssjef Cato Asperud i Sporveien, tirsdag.

Stenger likevel

Fredag kommer likevel kontrabeskjeden fra Sporveien. Mandag stenges Kjelsåsveien helt. Vi referer her pressemeldingen fra Sporveien, sendt ut på ettermiddagen 26. mai:

Ikke kjør Kjelsåsveien i uken som kommer

Fra og med klokken 9 mandag 29.mai, frem til og med 2.juni vil det likevel måtte holdes stengt i Kjelsåsveien av hensyn til sporarbeider nederst i Kjelsåsveien.

Trafikkforholdene vil også være vanskelige i Grefsenveien, og det anbefales å legge veien om Frysja og ned Maridalsveien for den som skal inn til sentrum.

Primært er uansett anbefalingen å benytte kollektive transportmidler for den som har anledning til det. Mulighetene er flere, benytt Ruters reiseplanlegger for å se alternativene.

Sporveien beklager dypt de problemene dette skaper for trafikken i området.

Se bildet større

Sporveien åpnet Kjelsåsveien ved trikketraseen midlertidig tidligere i uka. Nå må de stenge, likevel. Det er omfattende arbeider på skinnegangen som utføres. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Det er relativt kompliserte støparbeider som skal gjøres i forbindelse med justering av sporbredde og opparbeidelse av ny skinnegang. Disse krever en periode med herding før det er mulig å gå videre med arbeidet.

De pågående arbeidene er en del av Samlet plan for oppgradering av infrastruktur, og er sluttføringen av arbeidene som er utført i etapper opp Trondheimsveien helt fra Nybrua. Arbeidene gir en forbedret og oppgradert skinnegang, forberedt for neste generasjons trikker i Oslo.

Sporveien beklager sterkt at det ikke viser seg mulig å innfri tidligere løfter om å holde veien åpen i rushtiden – slik vi nå har forsøkt i en periode, men for i det hele tatt å bli ferdig med arbeidene er det helt nødvendig å reetablere en full stenging hele kommende uke.

Uklart i Grefsenveien

Til sommeren starter også arbeidene med å oppgradere Grefsenveien. Hvordan det vil påvirke trafikkavviklingen, gjenstår å se.

Bymiljøetaten har ikke landet på hvilken løsning de skal velge for Grefsenveien, ettersom bestillingen fra byrådet sier at kollektivtransport og sykkel skal prioriteres. Les mer om planene for Grefsenveien her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse