Stenger to tunneler i helgen – snart står Tåsen for tur

Tunnelene på Ring 3 rehabiliteres. I juni starter arbeidene i Tåsentunnelen. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ILLUSTRASJONSFOTO)

Statens vegvesens rehablitieringsarbeider i tunnelene på Ring 3 fører til begrenset fremkommelighet helgen 20.-22. mai. I juni starter arbeidene i Tåsentunnelen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.05.2016 kl 11:59

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

RINGVEIEN: Fra fredag 20. mai klokken 20.00 til søndag 22. mai klokken 18.00, vil Ring 3 være helt stengt mellom Gaustad og Smestad. Omkjøring er via Majorstuen/Sørkedalsveien.

I samme tidsrom vil også Granfosstunnelen lenger vest på Ringveien være stengt.

Ordinær trafikk i Smestadtunnelen igjen

Stengingen skjer i forbindelse med forberedelse til gjenåpning av Smestadtunnelen, som har vært delvis stengt siden i fjor. Før Smestadtunnelen gjenåpnes for tofelts trafikk i begge retninger, må det blant annet asfalteres og merkes opp på nytt.

– Det er ganske mye som må gjøres før vi er klare, opplyser byggeleder Linn Kulberg Knutsen.

– Vi jobber også med midtdelerne ved tunnelutløpene, samtidig som signalanlegg, lys, nødtelefoner og kameraer vil bli testet. Dette kan vi kun gjøre med stengt tunnel.

Tåsentunnelen i juni

Statens vegvesen rehabiliterer ti tunneler i Oslo, og arbeidene vil pågå fram til 2020.

Blastningen for trafikantene vil bli tyngst i 2016 og 2017. Da foregår det arbeider i Smestadtunnelen, Granfosstunnelen og Brynstunnelen, og kapasiteten på Ring 3 reduseres med mer enn 50 prosent, opplyser vegvesenet.

Se bildet større

Tabellen viser framdriften i prosjektet. Den tyngste perioden for trafikantene vil være fra 1. kvartal 2016 fram til sommeren 2017. FOTO: TABELL FRA STATENS VEGVESEN

I juni 2016 starter arbeidene i Tåsentunnelen. Disse vil imidlertid være mindre omfattende enn i de tre øvrige tunnelene. Her vil arbeidene primært foregå om natten, mens elektrotekniske anlegg og styresystemer skiftes ut, melder Statens Vegvesen.

Blant annet skal lys, ventilasjon og sikkerhetssystemer byttes, og nye renseløsninger for vann fra tunnelen og oppgradering av rømningsveier skal på plass. Det skal også legges ny asfalt.

Arbeidene inne i Tåsentunnelen vil i all hovedsak foregå på natten mellom kl. 22.00 og 06.00. Arbeidene med utvidelsen av teknisk bygg vil foregå på dagtid i perioden juni-september 2016.

Fase 1, Vestgående løp nattestengt (mot Smestad): Oppstart juni 2016, planlagt ferdig februar 2017

Fase 2, østgående løp nattestengt (mot Sinsen):
Oppstart februar 2017, planlagt ferdig oktober 2017

Sommerstenging 2016

– Når selve vegbanen skal repareres er vi nødt til å stenge ett og ett løp om gangen. Trafikken i det stengte løpet ledes da via Rolf Wickstrøms vei og Kaj Munksvei. Dette arbeidet er planlagt utført i juli måned, skriver Statens vegvesen på sine nettsider.

På deler av Ullevålsletta skal entreprenøren bygge riggplass til å sette opp brakker, lagre materiell og utstyr til bruk i tunnelen. Når arbeidet med å rehabilitere tunnelen er ferdig vil området bli satt tilbake slik det var før det ble tatt i bruk.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse