Grusveiene skal rustes opp: Stenges rundt Sognsvann

Den nedre veien rundt Sognsvann vil bli midlertidig stengt fram til våren 2009. Her tar studentene Åse Konsmo og Lars Mjedell Hektoen en pause etter en løpetur rundt vannet. Arkivfoto; Karl Andreas Kjelstrup

Grusveien rundt Sognsvann, som er tilrettelagt spesielt for bevegelseshemmete og en populær treningsløype, blir delvis stengt fra mandag 8. september på grunn av oppgraderingsarbeid.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.09.2008 kl 13:30

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

SOGNSVANN: – Siden dette antakelig er Norges mest brukte tur- og treningsvei, er det en stengning som vil berøre svært mange, sier Anne Aakervik, presseansvarlig i Friluftsetaten.

– En av Norges beste

I august kunne Nordre Aker Budstikke fortelle at turistportalen Visit Norway, overfor sine amerikanske lesere, kåret Nordmarka, og Sognsvann spesielt, til ett av Norges ti beste løpesteder.

– Det finnes langt mer spektakulære steder hvis man først kommer til Norge for å løpe, men Sognsvann er veldig tilgjengelig, uttalte student og Sognsvanns-løper Lars Mejdell Hektoen til avisen.

Tilgjengeligheten og populariteten har derfor ført til at veien er slitt og sårt trenger oppgradering. Nettopp fordi den er så mye brukt, har det vært vanskelig for Friluftsetaten å komme til for å gjøre mindre vedlikeholdsarbeider opp gjennom årene.

– Vi tar en side av veien av gangen. Derfor vil det i anleggsperioden være mulig å benytte veien på den ene siden av Sognsvann mens den andre oppgraderes, men det vil altså ikke være mulig å gå/ trille rundt hele vannet, sier Aakervik.

Det er også mulig å bruke skogsbilveien rundt Sognsvann til tur, men bilveien er mer kupert og har grovere grus enn veien helt nede ved vannet. Derfor er framkommeligheten for bevegelseshemmete dårligere på skogsbilveien.

Stenges til 2009

Friluftsetaten skal grøfte, legge stikkrenner og legge ny toppmasse på veien, for å kunne vedlikeholde den bedre i fremtiden. I dag er toppdekket nedslitt, noe som gjør det vanskelig å skrape veien/jevne ut hull og dumper.

– Vi planlegger å starte arbeidet mandag 8. september. Det vil etter planen pågå høsten 2008 og våren 2009. Vi må ta forbehold om endringer i arbeidsplanen på grunn av vær- og teleforhold. Det vil bli skiltet i området, og vi vil legge ut info på nettsiden vår, forteller Aakervik.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse