Stengt av folkehøyskolen

Stien som går fra Lachmannsvei og Myrerskogveien, og ned til Rønningen Folkehøyskole er nå stengt, og gjerde satt opp.

 

Stien som går fra Lachmannsvei og Myrerskogveien, og ned til Rønningen Folkehøyskole er nå stengt - av folkehøyskolen. - Stien er farlig når det blir is og snø, sier rektoren.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.11.2013 kl 18:26

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: Nylig ble det satt opp gjerde mellom Lachmannsvei/Myrerskogveien og stien som fører ned til Rønningen Folkehøyskole. Stien er brukt blant annet av barn og unge på vei i retning Kjelsås Barneskole og Engebråten Ungdomsskole. Avisen er usikker på i hvor mange år stien fra Lachmannsvei/Myrerskogveien og ned til folkehøyskoleområdet har vært åpen, men ifølge en mor fra området har det vært "bestandig". 

Avisen har flere ganger tidligere skrevet om folkehøyskolen, også i forbindelse med den pågående utbyggingssaken ved skolen.

I forbindelse med byggesaken?

Skolen selv skal bygge ut, men også selge tomt til bolig, 35 rekkehus, og muligens to fem etasjers blokker. Saken skal på ny utarbeides i plan- og bygningsetaten.

LES OGSÅ: Rønningenutbyggingen tilbake i plan- og bygningsetaten

Men ifølge rektor har stistengingen ingenting med byggesaken å gjøre. 

- Nei, som grunneier har skolen ansvar for eventuelle skader som kan skje her. Stien er farlig nå når det blir is og snø, sier rektor ved Rønningen Folkehøyskole, Svein Harsten.

- Kan bruke trappen

- Det har aldri vært en regulert sti her. Alle som vil kan jo i stedet bruke trappen (journ. anm. lenger ned i veien, og via bolighus som folkehøyskolen selv eier) og skolens øvrige gjennomganger, sier rektoren. 

På nedsiden av folkehøyskolen er det også en sti videre ned til Fallanveien og retning Kjelsås skole. Den er ikke så bratt, og fortsatt åpen for bruk.

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse