ANNONSE
Annonse

Stengte for syklistene

Lange køer mandag i forbindelse med stenging av Tåsentunnelen, også syklistene fikk dårligere fremkommelighet. Foto: SOFIE LØCHEN SMEDSRUD

Ikke bare var tunnelen stengt, men i tillegg kom ikke syklistene seg gjennom den vanlige veien fra Tåsensenteret og mot avkjøringen ned mot sentrum og Ring 3.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.07.2016 kl 15:57

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

TÅSEN: Mandag skrev Nordre Aker Budstikke om Tåsentunnelen, som er under rehabilitering, noe som igjen medførte lange køer mandag.

Statens vegvesen har meldt at det meste av arbeidet skal foregå natterstid. Men som Nordre Aker Budstikke tidligere har skrevet om, vil det i starten av prosessen være behov for å stenge tunnelen også på dagtid.

Samme dag ble det også twitret om stengt fremkommelighet for syklister - mellom Tåsensenteret og bort mot avkjøring ned mot Ring 3, etter Tåsentunnelen.

Sperret sykkelvei

– Sykkelvei og fortau sperret, twitret blant annet syklistene.

Nordre Aker Budstikke har sjekket ut saken, og akkurat den sperringen har ingenting med Tåsentunnelen å gjøre, men derimot rørarbeid, som krevde graving i asfalten.

– Vi har snakket med entreprenører og det som gjøres der av anleggsarbeider er at det legges fiberledning for ICE. De innhentet gravetillatelse fra oss, forteller HåSpvard Vikheim, senior kommunikasjonsrådgiver i Statens vegvesen.

Han fortsetter.

– De melder at det i en kort periode var nødvendig å plassere en del maskiner i arbeidsområdet, som reduserte fremkommeligheten. De ble fjerna etter kort tid. Det har også blitt lagt en sjikane oppå vegen i forbindelse med anleggsområdet, og dette var av trafikksikkerhetshensyn for å bremse farten.

Mulig - men vis aktsomhet

Det som skal gjøres nå - fra tirsdag er å legge ny asfalt.

– Og da vil alt av maskiner og innsnevringer bli fjerna. Asfalten kommer enten i kveld eller i morgen, litt avhengig av hva asfaltentreprenøren klarer å levere, og da skal alt være i orden igjen, ifølge vikheim.

Han legger til.

– Nå skal det være mulig å sykle gjennom, men det er lurt å vise aktsomhet i nærheten av anleggsområdet. Senest i morgen (journ. anm. onsdag) er arbeidene helt ferdige, og da er det hverken innsnevring eller fartsdempende tiltak der.

LES OGSÅ: Nordre Aker, Vestre Aker og Ullern - her er kvadratmeteren dyrest!

Omkjøring

Nordre Aker Budstikke har tidligere skrevet om hvordan hele 20.000 flere biler vil kjøre omkjøring over Kaj Munks og Rolf Wickstrøms vei hvert døgn, på grunn av tunnelarbeidene.

Stengingene vil være døgnkontinuerlig gjennom juli 2016. Når østgående løp åpnes for trafikk igjen, stenges vestgående løp og arbeidene flyttes dit.

LES OGSÅ:
Willy skulle bare på ferie til Grefsen, så var katten borte!

- Østgående løp (mot Sinsen) vil være helt stengt i perioden 10. juli kl. 22.00 til ca. 19. juli 2016.

- Vestgående løp (mot Smestad) stenges i perioden 19.-30. juli 2016.

Andre halvår 2017

Arbeidet skal pågå frem til 2. halvår av 2017.

Ytterligere informasjon om tunnelbyggingene er å finne på Statens Vegvesens sider.

LES OGSÅ: Så mye eiendomsskatt betaler vi i Nordre Aker

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse