Stengte porten i protest

Styrer i Collettløkka barnehage Vibekke Lie føler Regjeringen ikke tar de private barnehagene på alvor. Her med datteren Malin Lie-Vik.

Collettsløkka barnehage aksjonerte mot Regjeringen tidligere i dag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.05.2009 kl 14:39

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Mor Nina Vogt-Østli støtter aksjonen, selv om hun måtte hente lille Iben noen timer tidligere enn vanlig. FOTO: Erik Tangen

ULLEVÅL: - Nå må vi gå, Iben!

Mor Nina Vogt-Østli ankommer Collettsløkka barnehage uvanlig tidlig denne tirsdagen.

Collettsløkka er nemlig en av en rekke private barnehager som stengte dørene klokken tolv i dag, i protest mot Regjeringens forslag om å stryke paragraf 14 i barnehageloven.

LES OGSÅ: - Dette er siste utvei

Stengte døren klokken tolv

Paragrafen sier at «barnehager skal behandles likeverdig i forhold til offentlige tilskudd».

Dersom lovendringen vedtas i Stortinget vil ikke private barnehager være sikret en finansiering på nivå med de kommunale barnehagene.

Med bakgrunn i dette oppfordret Private Barnehagers Landsforbund (PBL) alle landets private barnehager å stenge dørene klokken tolv i dag - nøyaktig to uker før Stortinget skal behandle det omstridte lovforslaget.

Støttes av foreldrene

De aller fleste private barnehagene som ikke deltar i aksjonen støtter saken, men avstår fra å aksjonere av hensyn til foreldrene.

Mor Nina Vogt-Østli støtter opp om aksjonen uten forbehold.

- Jeg stiller meg veldig positiv til denne aksjonen, fordi det er viktig at barn i private barnehager får det samme tilbudet som barn i kommunale barnehager. Hvis de fjerner paragrafen er jeg redd de private barnehagene ikke vil prioriteres i like stor grad som før - kanskje særlig i kommuner som oppnår full barnehagedekning, sier Vogt-Østli.

Hun tror ikke forslaget er valgflesk for foreldre med barn i private barnehager, akkurat.

- Jeg vet om flere foreldre som vurderer å bytte parti til høsten som følge av dette, slår Vogt-Østli fast.

Blir ikke tatt på alvor

- Vi ble oppfordret til å aksjonere av PBL, og valgte å bli med for å skape blest om saken, forteller styrer i Collettsløkka barnehage, Vibekke Lie.

- Vi synes det er veldig rart at regjeringspartiene vil fjerne paragrafen nå, siden de tidligere har støttet likebehandling av private og kommunale barnehage, sier hun.

- Føler du at Regjeringen ikke tar de private barnehagene på alvor?

- Ja, det er vel den følelsen jeg sitter igjen med. Det kan virke som om de helst ikke vil ha private barnehager i det hele tatt, og at de kanskje ser for seg å ta over private barnehager på sikt, sier Lie.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse