Stengte porten i protest

Styrer i Collettløkka barnehage Vibekke Lie føler Regjeringen ikke tar de private barnehagene på alvor. Her med datteren Malin Lie-Vik.

Collettsløkka barnehage aksjonerte mot Regjeringen tidligere i dag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.05.2009 kl 14:39

ULLEVÅL: - Nå må vi gå, Iben!

Mor Nina Vogt-Østli ankommer Collettsløkka barnehage uvanlig tidlig denne tirsdagen.

Collettsløkka er nemlig en av en rekke private barnehager som stengte dørene klokken tolv i dag, i protest mot Regjeringens forslag om å stryke paragraf 14 i barnehageloven.

LES OGSÅ: - Dette er siste utvei

Stengte døren klokken tolv

Paragrafen sier at «barnehager skal behandles likeverdig i forhold til offentlige tilskudd».

Dersom lovendringen vedtas i Stortinget vil ikke private barnehager være sikret en finansiering på nivå med de kommunale barnehagene.

Med bakgrunn i dette oppfordret Private Barnehagers Landsforbund (PBL) alle landets private barnehager å stenge dørene klokken tolv i dag - nøyaktig to uker før Stortinget skal behandle det omstridte lovforslaget.

Støttes av foreldrene

De aller fleste private barnehagene som ikke deltar i aksjonen støtter saken, men avstår fra å aksjonere av hensyn til foreldrene.

Mor Nina Vogt-Østli støtter opp om aksjonen uten forbehold.

- Jeg stiller meg veldig positiv til denne aksjonen, fordi det er viktig at barn i private barnehager får det samme tilbudet som barn i kommunale barnehager. Hvis de fjerner paragrafen er jeg redd de private barnehagene ikke vil prioriteres i like stor grad som før - kanskje særlig i kommuner som oppnår full barnehagedekning, sier Vogt-Østli.

Hun tror ikke forslaget er valgflesk for foreldre med barn i private barnehager, akkurat.

- Jeg vet om flere foreldre som vurderer å bytte parti til høsten som følge av dette, slår Vogt-Østli fast.

Blir ikke tatt på alvor

- Vi ble oppfordret til å aksjonere av PBL, og valgte å bli med for å skape blest om saken, forteller styrer i Collettsløkka barnehage, Vibekke Lie.

- Vi synes det er veldig rart at regjeringspartiene vil fjerne paragrafen nå, siden de tidligere har støttet likebehandling av private og kommunale barnehage, sier hun.

- Føler du at Regjeringen ikke tar de private barnehagene på alvor?

- Ja, det er vel den følelsen jeg sitter igjen med. Det kan virke som om de helst ikke vil ha private barnehager i det hele tatt, og at de kanskje ser for seg å ta over private barnehager på sikt, sier Lie.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon