Stjernen Tine Thing Helseth blir personlig trener

Stjerner som Tine, Leif Ove Andsnes og Solveig Kringlebotn blir personlige trenere for utvalgte kjempetalenter i NRKs nye tv-serie

malene: Konserten ble på Orrestranda i Stavanger - her Malene Fosli Flataker fra Korsvoll i aksjon. FOTO: FOTO: Thomas Hellum/NRK

I Nrks nye TV-serie «Mesterklasse» er også trompetisten Tine Thing Helseth «personlig trener» for to utvalgte stortalenter: Malene Fosli Flataker (Korsvoll) og Audun Lorentzen (Ullevål).

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.08.2012 kl 13:14

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

audun: Audun Lorentzen fra Ullevål holdt også konsert på Orrestranda i Stavanger. FOTO: FOTO: Thomas Hellum/NRK

Se bildet større

personlig trener: Trompetstjernen Tine Thing Helseth er "personlig trener" i NRKs nye serie FOTO: FOTO: Thomas Hellum/NRK

Se bildet større

personlig: Heldig er den som kan få "personlig trening" av trompetstjernen Tine Thing Helseth (i midten) - til venstre Malene Fosli Flataker (16) fra Korsvoll og Audun Lorentzen (19) fra Ullevål. FOTO: FOTO: Thomas Hellum/NRK

NORDRE AKER: Heldige er de som blir coachet av stjernene. Trompetistene Malene Fosli Flataker (16) fra Korsvoll og Audun Lorentzen (19) fra Ullevål, er to av de utvalgte kjempetalentene i NRKs nye «Mesterklasse».

Ifølge NRKs hjemmeside: Syv klassiske stjerneutøvere velger hver to unge talenter, og inviterer talentene til tre dager med intens øving. Det hele avsluttes med en «uvanlig» konsert - talentene vet heller ikke på forhånd hvor konserten skal være.

- Stort, morsomt, skummelt og rart

Hvordan er for eksempel Leif Ove Andsnes som pianolærer? Eller kanskje Tine Thing Helseth som trompetlærer?

- Dette er noe av det største og morsomste jeg har vært med på. Men samtidig også litt skummelt og rart; å plutselig ha en så stor stjerne som Tine Thing Helseth som musikklærer, og som jeg i tillegg har så stor respekt for! Men det var mest gøy da, hun var nøye, men ikke for streng. Og så er hun jo veldig hyggelig og søt. Det var i tillegg veldig inspirerende å være så nære Tine, og å oppleve henne, når hun spilte selv, ifølge trompettalentet Malene fra Korsvoll.

Sammen med Audun Lorentzen fra Ullevål ble hun coachet i tre dager av Thing Helseth, og avslutningen ble en konsert på Orrestranda i Stavanger, for helt tilfeldig forbipasserende.

Konsert på stranda

- Vi visste jo ikke hvor vi skulle spille, og det ble en noe annerledes konsert, på stranda, ganske kaldt, og for tilfeldig publikum. Men tror det gikk greit. Jeg er jo spent på hvordan dette blir på TV, men gruer meg også veldig til å se og høre meg selv, forteller Malene som ikke er i tvil om at hun satser på musikken i årene fremover.

Malene er til daglig andreårs videregående elev ved Foss vgs., i tillegg til elev ved Barratt Dues Musikkinstitutt.

Avisen har også vært i kontakt med Audun, som nå planlegger en lengre reise til Fijiøyene og Midtøsten etter endt videregående i våres, også ved Foss vgs. Han er enig i at innspillingen var morsom, men også litt skummelt å ha en så stor stjerne som lærer.

 - Og veldig spesielt med konserten på stranda! Jeg grugleder meg til å se og høre meg selv på TV. Det blir nok rart!, sier Audun, som også er tidligere elev ved Barratt Due.

Leif Ove Andsnes først ut

Første program sendes på NRK 1, søndag 2. september.

Pianist Leif Ove Andsnes starter serien med sine to talenter Christian Sommerfelt og Julie Yuqing Ye. De skal i løpet av tre dager sette sammen en «stuntkonsert» på jernbanestasjonen i Bergen.

Andre stjerner med talenter i programmene er Øystein Baadsvik (tuba), Martin Fröst (klarinett), Henning Kraggerud (fiolin), Solveig Kringlebotn (sang) og Truls Mørk (cello) - mer info på NRKs hjemmeside.

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse