Stoler på Thorleifs sleder

Robert Sørlie har to ganger vunnet verdens tøffeste hundesledeløp – 180 norske mil – og er klar for ny runde 3. mars i år.

To-ganger vinner av verdens lengste hundesledeløp er ikke i tvil.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.01.2007 kl 11:17

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
- Thorleifs sleder har alt som trengs, sier Robert Sørlie.

Verdens lengste hundesledeløp, Iditarod, går fra Anchorage i sør-sentral Alaska til Nome på den vestre Bering Sea-kysten. 49 år gamle Robert Sørlie fra Hurdal har vunnet det 180 norske mil lange løpet både i 2003 og i 2005. Og han er klar for en ny runde i mars i år.

- Thorleifs sleder er til å stole på. Blant annet er de solide og tåler mye juling, i tillegg til at de er lette, sier Robert.

Han har en lang merittliste, og har også vunnet Femundsløpet og Finnmarksløpet mange ganger. Men i mars er det igjen klart for den tøffeste konkurransen. 16 polarhunder skal sammen med Robert feie gjennom verdens lengste sledeløp – i løpet av rundt ni dager. Antall hunder kan være færre ved målpassering enn det var fra start, men sleden er den samme.

- Flere av deltagerne må bytte ut sleder underveis. Men både i 2003 og i 2005 gjennomførte jeg hele løpet med samme slede – fra start til mål. Det sier noe om kvaliteten, sier Robert, som gleder seg til starten for Iditarod 2007 – lørdag 3. mars.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse