Stoltenberg presser Oslo Arbeiderparti

Nestleder i Oslo AP, Ivar Christiansen, og resten av partiets arbeidsutvalg ble innkalt til ambassademøte på statsministrens kontor.

Arbeidsutvalget i Oslo Ap ble i dag kalt inn på Statsministerens kontor. Det var ambassadesaken som sto på dagsorden.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.06.2008 kl 16:19

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Jens Stoltenberg innkalte Oslo AP for å fortelle om sitt syn på ambassadesaken.

OSLO: – Det var bare ambassadesaken vi snakket om. Stoltenberg ville ha vårt syn på denne og vi fikk vite statsministerens syn på saken, sier nestleder i Oslo Arbeiderparti, Ivar Christiansen.

Hva var Stoltenbergs syn på saken?

– Det må du spørre Stoltenberg om.

– Forsøker å stå oppreist

– Føler dere at det er et press på Oslo Arbeiderparti i retning av å endre standpunkt i ambassadesaken?

– Vi har nå et vedtak i styret og i representantskapet og forsøker å stå oppreist. Jeg håper vi ikke bli presset til å endre standpunkt. Det er den amerikanske ambassaden som har startet dette med sin henvendelse til Fylkesmannen. Dermed begynte en ny prosess for å rette opp den feilen som skjedde da reguleringsplanen for den amerikanske ambassaden var oppe i bystyret. Et flertall ble da satt til side ved at en representant fra vårt parti og en fra Venstre brøt med sine partier under avstemningen. Det ble altså et annet vedtak enn det flertallet skulle tilsi. Nå har det oppstått nye muligheter, sier Christiansen.

- Holder fokus

– Er det andre som presser på for å få partiet til å endre standpunkt.

– Det foregår mange ting. Vi holder fokus på det vi mener er riktig, som jeg håper vil føre til at Husebyskogen fortsatt blir et friareal, sier Christiansen.

– Tar definitivt en rolle

For to uker sider siden mottok Aksjon Vern Husebyskogen (AVH) et brev fra UD etter forespørsel fra aksjonsgruppen. I brevet skriver UD: «Behandling av bygge- og reguleringssaker er et kommunalt ansvar. Departementet har ingen rolle i denne behandlingen.

– Dette er det samme svaret vi har fått i flere år. Dette er en lokaldemokratisk prosess. Når statsministeren innkaller Oslo Ap for å påvirke dem i ambassadesaken, så tar de definitivt en rolle. Når staten utøver makt må det være i det åpne rom og med ryddige prosesser. Oslo Arbeiderparti har ikke gjort annet enn å stå fast ved tidligere vedtak. Det er amerikanerne som har utløst den nye situasjonen, sier leder av AVH, Margrethe Geelmuyden.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse