Stoppet studien midlertidig

Ambulansepersonellet kan midlertidig gi alle hjertestanspasientene medikamenter etter at Ullevål Universitetssykehus midlertidig stanset den omtalte hjertestansstudien tirsdag.

Ullevål Universitetssykehus stanset den omstridte hjertestudien med umiddelbar virkning tirsdag, kun få timer før sending av Brennpunkts dokumentar "Hjertelotteriet".

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.01.2008 kl 10:15

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Tirsdag ettermiddag samlet ambulansetjenesten i Oslo inn de omstridte konvoluttene som i fem år har styrt hva slags behandling hjertestanspasienter skal få.

- Vi må ha mer orden før vi kan gå videre, sier Ullevåls forskningssjef Andreas Moan til NRK.

Informasjonsmøte onsdag

Samtidig ble det hengt opp et oppslag på ambulansestasjonene, der det innkalles til informasjonsmøte onsdag morgen klokken 10. Fram til dette informasjonsmøtet skal det ikke inkluderes ytterligere pasienter i hjertestansstudien.

- Vi må ha mer orden før vi kan gå videre, sier Ullevåls forskningssjef Andreas Moan. Dette er en så kaotisk dag for oss, at vi nå trenger å trekke pusten to ganger.

Dette innebærer at alle pasientene vil behandles som om de fikk "IV Ja-konvolutt", og alle vil da ha mulighet til å få medikamenter dersom behandlende personell mener det er fornuftig.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse