Stor feiring på Sørbråten

Etter mange års kamp for en reguleringsplan - "Kongen" overrakte beviset

 

All bebyggelse på Sørbråten kan bli helårsboliger. - Jeg er så glad på vegne av alle på Sørbråten, sier en lykkelig vel-leder Eva Therese Graff.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.09.2013 kl 12:17

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

SØRBRÅTEN: Tirsdag var avisen i kontakt med  Therese Graff fra Sørstien på Sørbråten, leder av Sørbråten vel, og som jublet over den endelige stadfestelsen av reguleringsplanen for Sørbråten.

Gledestårer

- Jeg er så glad på vegne av alle på Sørbråten, for en endelig stadfestelse av reguleringsplanen. Nå er mange års kamp over. Det felles nok gledestårer på Sørbråten nå. Miljøvernministerens stadfestelse blir nok veldig godt mottatt av de aller fleste av Sørbråtenfolket, sa ifølge henne selv en hoppende glad vel-leder.

LES OGSÅ: JUBEL PÅ SØRBRÅTEN

Og det er følgende deler av vedtaket som nå er stadfestet av Miljøverndepartementet: "Dette innebærer at all eksisterende bebyggelse legges ut til kombinert formål; nedslagsfelt/helårsbolig/fritidsbolig."

Det betyr, ifølge Miljøverndepartementet, at all bebyggelse på Sørbråten, også det som til nå har blitt betegnet som "fritidsbolig", kan bli helårsboliger. Reguleringsplanen inneholder blant annet 108 helårsboliger, og 105 fritidsboliger.

- Det må søkes på vanlig måte om bruksendring, fra for eksempel fritidsbolig til bolig, hos Plan- og bygningsetaten. Skal man bygge ut, må det i tillegg søkes om byggetillatelse på vanlig måte, sier avdelingsdirektør Bjørn Casper Horgen i Miljøverndepartementet til avisen.

Feiring torsdag

Torsdag kveld var det klart for feiring på Sørbråten velhus. .

- Flere enn 80 smilende og fornøyde Sørbråtinger dukket opp for å være med på markeringen av denne historiske begivenheten. Den ble feiret med champagne, glede og humor. Til og med "Kong en" - alias Jan Ole Bjørnholt - dukket opp, forteller Graff.

- Han overleverte selve beviset på at Sørbråten endelig er blitt regulert. Mange tanker gikk også til alle som har kjempet i en mannsalder for dette, men som ikke lengre er blant oss og ikke fikk oppleve denne kvelden, sier Graff videre.

- Men nå ser vi frem til et mer livlig og levedyktig samfunn. Hvor skole, barnehage, kollektiv transport og samhold skal blomstre. Vi ser også frem til å fortsette den gode dialog og samarbeid vi har med vann- og avløpsetaten og kommende samarbeid med plan- og bygningsetaten.

- Som leder ønsker jeg å rette en stor takk til alle som har stått på i kampen, uten deres innsats hadde vi aldri vært her vi er i dag, avslutter Graff.

Les også hele stadfestelsen på Sørbråten Vels egen hjemmeside

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse