Stor trafikkaksjon av og med foreldrene

FAU Grefsen på plass ved skolen i forbindelse med ukas trafikkaksjon. FOTO: FAU GREFSEN

– De fleste skjønner hvorfor vi står her, mens noen gir litt krasse tilbakemeldinger, sier Hilde Ståhlbrand i Grefsen FAU.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.01.2017 kl 07:28

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

GREFSEN: – Hele denne uka har vi trafikkaksjon. Det fordi vi ser at det er veldig mye trafikk rundt og ved skolen. Særlig i forbindelse med foreldre som leverer og henter, forteller Hilde Ståhlbrand i Foreldrearbeidsutvalget - FAU.

Foreldrene har snakket med bilister, delt ut reflekser og ikke minst bydd på kaffe.

Kirkegårdsbakken

– Vi ønsker jo å formidle at barna helst bør gå til skolen, eller i hvert fall bli sluppet av litt unna skolen, så det ikke blir så mye trafikk, særlig om morgenen. Særlig ved parkeringsplassen på toppen av Kirkegårdsbakken, og opp og ned Kirkegårdsbakken, er det ofte kaos og trafikkfarlig for barna, sier Ståhlbrand videre.

Og må det kjøres til skolen med barna, så gjelder nederste mulighet for å stoppe og slippe av barna - Kapelldroppen.

Se bildet større

Grefsen FAU med trafikkaksjon. FOTO: GREFSEN FAU

Kapelldroppen

– Ja, vi håper at de som må kjøre til skolen, bruker nederste rundkjøring og Kapelldroppen, for å stoppe og slippe av barna, den ved Kapellveien, der veien er stengt for videre gjennomkjøring. I stedet for å kjøre opp Kirkegårdsbakken.

– I tillegg har vi også hatt fokus denne uka på å informere om at det også går fint for alle barna ved barneskolen, å bruke inngangen inn til skoleområdet, fra den stengte delen av Kapellveien, sier Ståhlbrand videre .

De fleste skjønner

Som forteller om ulike reaksjoner fra foreldrene som kjører barna til skolen.

– De fleste skjønner hvorfor vi står her, mens noen gir litt krasse tilbakemeldinger. Mens mange sier at de egentlig ikke pleier å kjøre....

Brev til Bymiljøetaten

Skolen og FAU har også tidligere sendt brev til Bymiljøetaten om bedre sikring av trafikken ved skolen, særlig i forhold til Kirkegårdsbakken. Som skolen ønsker å stenge for gjennomkjøring - les tidligere sak her.

– Vi har mottatt svar fra Bymiljøetaten, som ikke inneholder noen konkrete løsninger eller forslag til løsninger. Men vi har også sendt nytt brev til Bymiljøetaten i sakens anledning, sier Ståhlbrand videre.

FAU er fornøyd med aksjonen så langt.

Samhold og engasjement

– Dette skaper samhold og engasjement. Foreldrene har vært så flinke til å stille opp i regi av FAU og aksjonen. Så evaluerer vi i etterkant om dette er noe vi bør gjøre med jevne mellomrom, avslutter Ståhlbrand.

LES OGSÅ:

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse