Storaksjon mot lommetyveri

Stor kampanje på Egertorget. Fra venstre John Einar Bakketun (NHO Reiseliv), Bjørn Hansen (Majorstua politistasjon), Heidi Ottesen (Europeiske forsikring) og Erling Lae (Byrådsleder)

I dag delte politiet, Europeiske forsikring og NHO reiseliv ut løpesedler om hvordan man skal beskytte seg mot lommetyverier.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.10.2008 kl 14:04

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
OSLO: I fjor toppet det seg med lommetyverier i november og desember. Etter dette har politiet, sammen med en rekke andre aktører, gått hardt ut blant befolkningen for å opplyse om problemet.

- Kampanjene vi har kjørt har gitt en nedgang i antall lommetyverier. Vi har vært svært aktive med å opplyse befolkningen i Oslo om dette problemet, sier stasjonssjef ved Majorstua politistasjon, Bjørn Hansen, til Lokalavisen.

Klassiske tilfeller

Lommetyvene er ofte organiserte bander fra utlandet. De operer ofte flere i lag og har to forskjellige agendaer. En på dagtid og en på kveldstid.

- På dagtid er de ofte på trikkeholdeplasser, busstopp eller andre folk det er mye folk. På kveldstid er de gjerne inne på restauranter. Her stjeler de fra jakker og vesker som folk ikke er nok oppmerksomme på, fortsetter stasjonssjefen.

Et klassisk tilfelle er at lommetyvene holder en minibank under oppsyn.

- Her følger de med folk som tar ut penger. Deretter legger de merke hvor de legger lommeboken, for så å følge etter. De har en egen form for å kommunisere med hverandre, enten via mobil eller eget kroppsspråk. Så går en av de foran offeret, mens en annen dunker borti personen. Dermed får man bevegelse og offeret merker ikke at lommeboken er vekke, opplyser Bjørn Hansen.

- Hva skal man gjøre om man er i ferd med å bli ranet?

- Skrik ut. Skrik at man blir ranet. Dette er det verste som kan skje de, avslutter Bjørn Hansen.

- Mer oppmerksomme

Også Erling Lae var til stede under kampanjen. Han har selv opplevd nylig at noen i familien har blitt fraranet sin lommebok.

- Det viktigste er at publikum blir mer oppmerksom. Vi må bli mer ansvarlig ovenfor eiendelene våre. Derfor synes jeg det er flott at politiet deler ut den informasjonen her i dag, sier Erling Lae til Lokalavisen.

Fire politifolk, en fra NHO Reiseliv og to fra Europeiske Reiseforsikring var til stede på Egertorget i dag fra klokken 10.30 til 14.00.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse