Storo Storsenter utvider

- Utbyggingsprosjektet ved Storo Storsenter er spennende, og vi gleder oss til å få et moderne senter med, blant annet, et nytt og moderne parkeringsanlegg og flere nye butikker, sier senterlederen ved Storo Storsenter. Olav Thon Gruppen samarbeider med Hille-Melby Arkitekter AS.

Inn- og utfarten til senteret legges om, hovedinnkjøringen vil i fremtiden være fra Gunnar Scheldrups vei.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

- Byggetrinn 1 ferdigstilles før julehandelen neste år, sier senterleder Merethe Aasgaard. Så starter utvidelsen og modernisering av Storsenteret.

Se bildet større

Slik det er i dag, kan det "å stikke innom Storosenteret" for lørdagshandel fort ta litt tid.

Storo: - Vi vil starte byggingen av nye lager- og trafikkarealer på nordsiden, opp mot kulverten til T-baneringen, i januar. Dette arbeidet skal ferdigstilles før julehandelen i 2007, informerer konserndirektør i Olav Thon Gruppen, Øystein Trøseid.

- Neste byggetrinn, utbygging av selve senteret på forsiden av bygget, starter i januar 2008. Det skal bli parkeringsanlegg i kjelleren, butikklokaler i første og andre etasje og kontorer i tredje, informerer konserndirektøren.

Arbeidet skal stå ferdig i april 2009. Olav Thon Gruppen har, av Oslo kommune, fått innvilget utvidelse av Storo Storsenter med ca. 5.800 kvadratmeter butikklokaler og ca 9.000 kvadratmeter til kontorer og allmennyttige formål. Senteret er i dag på ca. 16.000 kvadratmeter.

- Utfordringen vi står overfor er å ha en byggeprosess på gang mens handelen går for fullt, men det skal vi få til, kommenterer senterdirektør Unni M. Aasgaard ved Storo Storsenter.

En opprusting av Vitaminveien og Gunnar Skjeldrups vei ligger også inne i prosjektet.

- Omlegging av trafikksystemet er viktig for å gjøre hovedinn- og utfarten til senteret mer hensiktsmessig og hindre kødannelser slik som kundene opplever i dag. Hovedinnkjøringen skal omlegges til Gunnar Scheldrups vei, informerer konserndirektør Trøseid.

- Hva gjelder nytt Nydalskryss, og behovet for bedre av- og påkjøringsforhold til Ring 3, er dette en sak for politikere og Statens Vegvesen, legger han til.

Storo Storsenter hadde i fjor en omsetning på kr 1.155 millioner kroner, en økning på ca. 1 prosent fra året før. Olav Thon Gruppen eier nå seksten sentre, hvorav to i Sverige. Töcksfors Shopping Center i Årjäng kommune i Sverige åpnet 28. oktober i fjor.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse