Storsamling på tunet i Maridalen

Tori Bakke, Anita Ellefsen i Kirkens Bymisjon, Jon Ivar Bakke, generalsekretær i Bymisjonen Sturla Stålsett og byrådsleder Stian Berger Røsland da omsorgstilbudet for demente ble lansert i fjor høst. Arkivfoto: Karl Andreas Kjelstrup

To statsråder, en ordfører og en byråd kastet glans da Skjerven gård var ramme for regjeringens 18 millionerssatsing på omsorgstilbudet «Inn på tunet».

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.02.2010 kl 15:14

MARIDALEN: Inn på tunet er landbrukets tilbud til omsorgssektoren, med aktivitetstilbud på gårder over hele landet. Nå har Innovasjon Norge fått oppgaven med å bistå utviklingen av flere slike tilbud, og regjeringen har bevilget 18 millioner kroner over tre år. Det i dag om lag 800 Inn på tunet-gårdsbruk.

Har drevet lenge

På Skjerven gård i Maridalen har det blitt drevet Inn på tunet aktivitet i mange år allerede. Gården er forpaktet fra Oslo kommune og drives av Jon Ivar og Tori Bakke.

I fjor høst lanserte de sammen med Kirkens Bymisjon og Sykehjemsetaten i Oslo kommune et eget dagtilbud for demenspasienter.

Søknadsfrist 10. mai

Under lanseringen tirsdag deltok blant andre kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete, landbruks- og matminister Lars Peder Brekk, Oslo-ordfører Fabian Stang og helsebyråd Sylvi Listhaug.

— Innovasjon Norge er ansvarlig for utvikling, tilrettelegging og oppfølging av Inn på tunet løftet. Vi har hatt hovedansvaret for utarbeiding av programnotatet. Videre skal vi forestå koordinering og prioritering av søknadene, sier prosjektleder Nina Glomsrud Saxrud i Innovasjon Norge.

Søknadsfrist er 10. mai, via Fylkesmannen i Oslo og Akershus.

Kvalitetssikring

Inn på tunet-løftet skal bidra til:

— Forankring av Inn på tunet-tjenester i kommunen

— Øke antall Inn på tunet-tilbud

— Et mangfoldig og kvalitetssikret tilbud

— Samarbeid og nettverk

— Øke kompetanse hos kommunen og samarbeidspartnerne

— Stimulering av næringsutvikling i landbruket

— Styrking av eksisterende Inn på tunet-tilbud

— Økt profilering og synliggjøring av tjenestetilbudet

Grønn omsorg

— Inn på tunet er viktig for å utvikle omsorgstilbudet i kommunene og få en større bredde i de kommunale tjenestene. Vi må tenke nytt omkring omsorg. Inn på tunet er også med på å styrke samspillet mellom gården/bonden og lokalsamfunnet. Dette skal være med å gi grønn omsorg, grønne arbeidsplasser og grønn læring, sier kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete på Landbruksdepartementets nettsider.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...