Storsamling på tunet i Maridalen

Tori Bakke, Anita Ellefsen i Kirkens Bymisjon, Jon Ivar Bakke, generalsekretær i Bymisjonen Sturla Stålsett og byrådsleder Stian Berger Røsland da omsorgstilbudet for demente ble lansert i fjor høst. Arkivfoto: Karl Andreas Kjelstrup

To statsråder, en ordfører og en byråd kastet glans da Skjerven gård var ramme for regjeringens 18 millionerssatsing på omsorgstilbudet «Inn på tunet».

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.02.2010 kl 15:14

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Kommunalminister Liv Signe Navarsete (Sp) sto for regjeringens lansering av Inn på tunet -satsingen. Arkivfoto

MARIDALEN: Inn på tunet er landbrukets tilbud til omsorgssektoren, med aktivitetstilbud på gårder over hele landet. Nå har Innovasjon Norge fått oppgaven med å bistå utviklingen av flere slike tilbud, og regjeringen har bevilget 18 millioner kroner over tre år. Det i dag om lag 800 Inn på tunet-gårdsbruk.

Har drevet lenge

På Skjerven gård i Maridalen har det blitt drevet Inn på tunet aktivitet i mange år allerede. Gården er forpaktet fra Oslo kommune og drives av Jon Ivar og Tori Bakke.

I fjor høst lanserte de sammen med Kirkens Bymisjon og Sykehjemsetaten i Oslo kommune et eget dagtilbud for demenspasienter.

Søknadsfrist 10. mai

Under lanseringen tirsdag deltok blant andre kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete, landbruks- og matminister Lars Peder Brekk, Oslo-ordfører Fabian Stang og helsebyråd Sylvi Listhaug.

— Innovasjon Norge er ansvarlig for utvikling, tilrettelegging og oppfølging av Inn på tunet løftet. Vi har hatt hovedansvaret for utarbeiding av programnotatet. Videre skal vi forestå koordinering og prioritering av søknadene, sier prosjektleder Nina Glomsrud Saxrud i Innovasjon Norge.

Søknadsfrist er 10. mai, via Fylkesmannen i Oslo og Akershus.

Kvalitetssikring

Inn på tunet-løftet skal bidra til:

— Forankring av Inn på tunet-tjenester i kommunen

— Øke antall Inn på tunet-tilbud

— Et mangfoldig og kvalitetssikret tilbud

— Samarbeid og nettverk

— Øke kompetanse hos kommunen og samarbeidspartnerne

— Stimulering av næringsutvikling i landbruket

— Styrking av eksisterende Inn på tunet-tilbud

— Økt profilering og synliggjøring av tjenestetilbudet

Grønn omsorg

— Inn på tunet er viktig for å utvikle omsorgstilbudet i kommunene og få en større bredde i de kommunale tjenestene. Vi må tenke nytt omkring omsorg. Inn på tunet er også med på å styrke samspillet mellom gården/bonden og lokalsamfunnet. Dette skal være med å gi grønn omsorg, grønne arbeidsplasser og grønn læring, sier kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete på Landbruksdepartementets nettsider.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse