Storsatsning på idrettshaller

Rolf Nyhus i Oslo Idrettskrets og byråd Anette Wiig Bryn er begge glade for at Oslo skal få flere idrettshaller.

Byråd Anette Wiig Bryn lover at arbeidet med Kjelsåshallen snart er i gang.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Kjelsås: Oslo kommune og Oslo Idrettshaller AS satser på nye flerbrukshaller. Planen er å bruke titalls millioner kroner de neste årene for å bygge og rehabilitere idrettshaller i Oslo. Kjelsåshallen er en av dem.

– Det er satt av 25 millioner til hallen og arbeidet vil bli satt i gang i løpet av kort tid, forteller idrettsbyråd Anette Wiig Bryn.

Midlene kommer både fra staten, kommunen og private tilskudd. Samarbeidet har båret frukter og allerede er det bygget 33 nye kunstgressbaner i Oslo. Nå skal det bli flere idrettshaller rundt i byen.

Markering

Samarbeidsavtalen ble signert av idrettbyråd Anette Wiig Bryn og Rolf Nyhus, styreleder i Oslo Idrettskrets, i Kjelsåshallen i forrige uke. Tilstede var også presse og medlemmer fra Kjelsås idrettslag.

– Oslo har dårligst dekning per innbygger på idretten, og denne avtalen vil bedre tilbudet og idretten, forteller idrettsbyråden.

– Det er en ny milepæl i samarbeidet mellom kommunen og idretten. Idretten er helt avhengig av betydelig støtte fra stat og kommune. Sammen skal vi lage optimale haller, uttaler en meget takknemmelig Rolf Nyhus fra Oslo Idrettskrets.

Sliten hall

Kjelsåshallen står slik den ble bygget i 1979. Den har vært godt brukt, og ser ut til å trenge renovering. Egil Ihlen, bydelsutvalgsleder i Nordre Aker, forteller at det er vannlekkasje inne i veggene, dårlig inneklima, og at det trengs nye dusj- og garderobefasiliteter.

– Det hadde vært en fordel å rive hallen og sette opp en ny, men det er ikke avgjort. Da kunne vi ha bygget en større hall med bedre miljø ute. En ny hall ville fått vedlikeholdskostnadene ned. Over tid ville dette ha spart oss for de store utgiftene vi har i dag, mener han.

Han ønsker også å få utvidet tribuneanlegget, få på plass en ny inngang og bedre utemiljøet.

– Det vil være en fordel for idretten, miljøet, bydelen og skolen at Kjelsåshallen blir renovert. Det vil generelt bedre tilbuet for brukerne.

Inkludert i denne signeringsavtalen er også byggingen av Korsvollhallen, som ennå ikke er bestemt hvor skal ligge.

– Denne vil også nå bli satt på dagsordenen, forteller han.

FredskampEtter at samarbeidsavtalen var signert deltok både idrettsbyråden og lederen i Oslo Idrettskrets på hvert sitt håndballag. Det var guttene mot jentene, og det var guttene gikk seirende ut av det med en 8-2 over jentene.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse