Største krakkfare siden 1914

Oslo: Faren for nytt krakk er større enn på mange tiår, mener førsteamanuensis Sverre Knutsen ved BI. Knutsen blir lyttet til i finanskretser, ikke mi...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.10.2007 kl 09:45

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Oslo: Faren for nytt krakk er større enn på mange tiår, mener førsteamanuensis Sverre Knutsen ved BI. Knutsen blir lyttet til i finanskretser, ikke minst fordi han spådde krakket i 1987. Han uttaler nå til Finansavisen at krakkfaren er større enn på mange tiår.

- Faren for nye krakk er større enn noensinne etter 1945, kanskje til og med den største siden 1914, sier Knutsen til Finansavisen. I 1914 stengte New York-børsen i fire måneder da krigen i Europa ble uungåelig. Først i november åpnet børsen for handel med obligasjoner igjen. Aksjemarkedet har langt større betydning enn tidligere for folk flest, mener Knutsen. Mer av sparepengene til folk er plassert i aksjer og selskaper er mer avhengig av markedet for kapital, forklarer Knutsen. - Dersom et børsfall kommer samtidig med et boligkrakk kan man få en bankkrise og langvarige negative virkninger for realøkonomien. Spesielt mener jeg folk undervurderer risikoen for et større fall i dagens eiendomsmarked, sier han.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse