Støtter Fotballens Barneby

Ingrid Stiansen og Jenny Tenmann tar en velfortjent sommerferie.

Ingrid Stiansen (14) og Jenny Tenmann (15) har sammen med resten av Nordberg ungdomsskole samlet inn 105.000 kroner til Fotballens Barneby i Zambia.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.06.2006 kl 09:58

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Nordberg: - Dette er fjerde år på rad det samles inn til et veldedig formål ved skolen, noe jeg tror alle elevene setter veldig pris på. Vi vil vise at vi bryr oss og at vi tør gjøre noe helt konkret, sier Ingrid.

Motiverer

Hver enkelt elev ved skolen må samle inn 200 kroner enten ved å skaffe seg en jobb, eller ved å hjelpe noen med noe konkret. Selv om det er frivillig er alle elevene ved Nordberg med på innsamlingen.

- Dette er en fast tradisjon som vi synes det er hyggelig å være med på. Når vi vet hva pengene går til motiverer det i tillegg litt ekstra til å stå på og tjene mest mulig, smiler Jenny.

Ved hjelp av jobbing og salg av boller og kaker strømmet pengene inn til kassen.

- Vi synes det er veldig fint at det kom inn over 100.000 kroner, og vi er stolte av å kunne sende pengene videre. Så får vi håpe at det kan hjelpe SOS barnebyer til å få realisert noen av de prosjektene de jobber med, sier Ingrid.

Nytt hvert år

Hva pengene skal gå til avgjøres av en utvalgt komite hvert år, og skal vi tro venninnene vil minst like mye samles inn til neste år - til en ny organisasjon.

- Dette er noe skolen vil fortsette med lenge etter at vi har sluttet. Det har blitt en fast greie vi er glade for å være med på, smiler jentene. Nå tar de to en velfortjent ferie fra klasserommet på Nordberg ungdomsskole.

- Først skal vi på hyttetur sammen, og så blir det en tur til Italia, kanskje en tur til Spania og en til London, sier jentene og forsvinner ut i sommerværet.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse