Nordberg skole blant Oslo-toppen: – Strålende fornøyd!

Astrid Søgnen. Foto: Utdanningsetaten

Resultatene fra årets nasjonale prøver viser at skolene i Nordre Aker ligger over snittet nasjonalt. Nordberg, Korsvoll og Ullevål utmerker seg mest positivt. Osloskolen havner nok en gang i toppsjiktet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.11.2008 kl 13:35

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Nordberg skole kommer best ut i Nordre Aker på de nasjonale prøvene. Arkivfoto: Karl Andreas Kjelstrup

NORDRE AKER: Resultatene fra de nasjonale prøvene høsten 2008 viser at Osloskolen i år som i fjor ligger i toppsjiktet nasjonalt. Sammenliknet med de øvrige fylker har Oslo de beste resultatene for 5. trinn, mens fylket ligger helt i toppen for 8. trinn.

123.000 elever i 5. og 8. klasse over hele landet ble testet i lesing, regning og engelsk i september i år.

– Jeg er imponert over det arbeidet som daglig utføres av lærerne i Osloskolen, sier direktør Astrid Søgnen i Utdanningsetaten (UDE) på etatens nettsider.

I toppen

Skolene i Nordre Aker (se egen oversikt til høyre) kommer godt ut av de nasjonale prøvene. Både barne- og ungdomsskolene scorer over landsgjennomsnittet på henholdsvis 2,0 for 5. trinn (i alle fag), og 3,0 (engelsk) og 3,1 på 8. trinn.

Både Nordberg og Engebråten skoler ligger i toppen på Oslo-statistikken når resultatene for alle tre fag summeres. Nordberg ligger på en delt 5. plass (11,2 poeng), mens Engebråten følger på en 9. plass (10,7 poeng). Best resultat i Oslo har Oslo Montessoriskole (12,3).

For 5. klasse er det Korsvoll og Ullevål skoler som skiller seg mest positivt ut i bydelen. Sammenlagt i alle tre fag ligger skolene på en delt 12. plass (7,3 poeng), bare 0,5 poeng bak nummer én, Slemdal.

Applauderte for tallene

På Nordberg ungdomsskole ble det applaudert da de gode resultatene kom inn onsdag. Rektor Jan Heidel er fornøyd med at skolen hevder seg godt både i forhold til Oslo og nasjonalt.

– Men vi ser vår utfordring med å løfte de få på nivå en og to opp på tre og fire. Det vil alltid være noe sprik, og vi vil jobbe for å flytte skalaen oppover. Men alt i alt er vi strålende fornøyde, sier Heidel.

Årsakene til at skolen kommer godt ut på de nasjonale prøvene, mener Heidel er flere.

– Vi har vanvittig mange dyktige lærere med mye sosial og faglig kompetanse, sier han.

Samtidig understreker rektoren at prøvene, som er foretatt tidlig i skoleåret, viser at elevene har gode forutsetninger med seg fra barneskolen.

– Elevene kommer fra gode skoler, i tillegg er de selvfølgelig veldig flinke. Det er gledelig, sier Heidel.

Han viser også til at Nordberg kom svært godt ut i den nylig offentliggjorte mobbeundersøkelsen.

– Elever lykkes når de er trygge og trives på skolen. Det er to ting som henger sammen, sier han.

– Mest fornøyd med 5.

Ifølge skoledirektør Astrid Søgnen kartlegges elevene i Osloskolen kontinuerlig og systematisk for å ha oversikt over resultatutviklingen, og for at lærerneskal kunne iverksettes tiltak tidsnok.

Osloskolen beholder posisjonen i toppsjiktet nasjonalt, men det er variasjoner i resultatene fra i fjor til i år.

– Vi er mest fornøyd med resultatene på 5. trinn og våre egne undersøkelser på 7. trinn gjorde at vi forventet en generell tilbakegang på 8. trinn, sier Søgnen.

Til tross for en liten tilbakegang på 8. trinn er Oslo det fylket som har flest elever på beste nivå uansett fag på 8. trinn, ifølge UDE.

Resultatene fra nasjonale prøvene skal brukes på lik linje som resultatene fra andre prøver, det vil si som grunnlag for oppfølging av den enkelte elev:

– Vi skal forsterke innsatsen der vi ser at det er behov, sier Søgnen, og fortsetter:

– Det er svært gledelige at mange skoler på tvers av byen har hatt en flott framgang fra i fjor til år. Jeg er imponert over det arbeidet som daglig utføres av lærerne i Osloskolen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse