ANMELDELSE: S.T.A.L.K.E.R: Call of Pripyat (PC)

Strålende uhygge

Call of Pripyat er ikke noe dårlig spill, men det svakeste i S.T.A.L.K.E.R-serien.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.02.2010 kl 13:00

SPILLVERKET.NO: Bakgrunnsteppet for Stalker-serien er Tsjernobyl, men denne gangen er handlinger lagt til Pripyat, en av byene som ble lagt øde etter Tjsernobyl-ulykken.

In the Zone

Call of Pripyat setter deg i skoene til Major Alexander Degtyarev, en ukrainsk spion som har fått oppdraget i å undersøke den mislykkede "Operation Fairway".

Etter hendelsene Shadow of Chernobyl har nemlig Sovjetunionen bestemt seg for å ødelegge alt av liv i sonen, eller The Zone, området rundt atomkraftverket som okkuperes av alt fra mutanter til ivrige lykkejegere (Stalkere).

Les også: Mass Effect 2 er blitt et kulturfenomen

Spinkelt innhold

Call of Pripyat er dessverre utvilsomt det svakeste i serien, men det er ikke dermed sagt at det er et dårlig spill.

Jeg må si meg nokså skuffet over spillets spinkle innhold (spillet tar for øvrig maksimalt ti timer fra start til slutt): De nye områdene rundt Pripyat føles folketomme og forlatt, og skattejegere blir nok skuffet over at det verken er noen nye våpen eller rustinger å grave etter heller.

På mange måter kan man faktisk si at Call of Pripyat føles ut som en tilleggspakke som ikke legger til noe. Når det er sagt dog, Call of Pripyat ivaretar om ikke annet den unike stemningen som virkelig kjennetegner Stalker-serien.

Les også: Medal of Honor skal bruke to ulike spillmotorer

Mest for erfarne "stalkere"

I en perfekt verden hadde neste spill i serien kombinert innholdet og historien fra Shadow of Chernobyl og Clear Sky, men med poleringen fra Call of Pripyat

Jeg klarer dessverre ikke å se hvorfor jeg skal anbefale spillet til ferske "stalkere", ettersom de to forgjengere utvilsomt er bedre spill.

Erfarne "stalkere" bør derimot unne seg nok en tur til sonen. Call of Pripyat nøster nemlig opp veldig mange av spillets tråder, og gir svar på en hel del spørsmål som har blitt hengende i luften fra forrige spill.

Noe som for øvrig er nok en grunn til at ferskinger bør starte på Shadow of Chernobyl og Clear Sky, spilt alene gir Call of Pripyat nemlig ingen mening.

Les hele anmeldelsen av S.T.A.L.K.E.R: Call of Pripyat på Spillverket.no

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon