Streik i Oslo

Flere barnehager og skoler rammes. Se oversikt!

Streikevakter i politiet, utenfor Sentrum politistasjon Foto: Foto: Linn Husby

På skoler og barnehager streikes det fra onsdag. Torsdag følger blant annet kranførere og trafikkbetjenter etter. Unio og YS Kommune er forberedt på en langvarig streik i Oslo.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.06.2012 kl 12:02

OSLO: Unio og YS Kommune går ut i streik etter at meklingen brøt sammen onsdag morgen, skriver NTB.

- Vi ble stilt overfor et ultimatum om å akseptere en ramme under fire prosent, og det var det ikke mulig for oss å gå videre på, sier forhandlingsleder Terje Vilno i Unio Oslo til VG Nett.

Unio i Oslo tatt ut 547 medlemmer som jobber i Oslo kommune. Dette berører barnehager, SFO, helsestasjoner, fysioterapauter, skoler, psykisk helsearbeid og administrasjoner på ulike steder i byen.

LES OGSÅ: - Streiken er rett og rimelig, mener politiets streikevakter

Ingen bøter i sikte

Fra om med torsdag vil 88 kommuneansatte bli tatt ut i streik.

Blant disse er 30 trafikkbetjenter i Oslo. Dermed er det et fåtall som kan plassere bøter på bilenes vindusruter.

- Dette kan jo hende det er noen som setter pris på. Men kommunen vil ikke være fornøyd, og det er arbeidsgiver vi vil ramme, sier forhandlingsleder i YS Kommune, Martin Moen til dittOslo.no.

I tillegg risikerer Kampen og Ullevål skole å måtte stenge i morgen, da rektorene ved disse skolene antakelig vil bli tatt ut. Lambertseter bibliotek står også på streikeuttaket.

Energigjenvinningsteaten rammes ved at arbeidere ved Klemetsrud forbrenningsanlegg tas ut i streik. Dermed stopper forbrenningsarbeidet opp.

Kranførerne kommer heller ikke til å starte kranene i morgen.

- Vi kommer også til å ta ut alle kranførerne ved Oslo Havn, og det utgjør jo halvparten av kranførerne på stedet. Dette fører til at det vil stoppe nesten helt opp der, sier Moen.

LES OGSÅ: Norsk Tollerfobund i streik: - Staten er arrogant

Klar for langvarig streik

- Avstanden mellom partene var rett og slett for stor, forteller Moen, og legger til at Riksmeklingsmannen ikke engang la frem en skisse til en avtale mellom kommune og de ansatte fordi motpolene var så store.

- Statsansatte ble tilbudt en lønnsøkning på litt under fire prosent, og vi ble forespeilet den samme rammen. Men dette fører til at frontfagene og den private sektoren vil få langt bedre rammer, og vi offentlig ansatte sakker akterut, kommenterer Moen.

Han er klar for å holde streiken i Oslo gående så lenge som mulig.

- Det er først og fremst arbeidsgiverne vi vil ramme, og ikke privatpersoner. Streikeuttaket vil merkes, men det setter ikke liv og helse i fare. Likevel vil streiken merkes av mange, sier Moen.

LES OGSÅ: Sinte bønder demonstrerte i Oslos gater

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon