Streik i Oslo

Flere barnehager og skoler rammes. Se oversikt!

Streikevakter i politiet, utenfor Sentrum politistasjon FOTO: Foto: Linn Husby

På skoler og barnehager streikes det fra onsdag. Torsdag følger blant annet kranførere og trafikkbetjenter etter. Unio og YS Kommune er forberedt på en langvarig streik i Oslo.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.06.2012 kl 12:02

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: Unio og YS Kommune går ut i streik etter at meklingen brøt sammen onsdag morgen, skriver NTB.

- Vi ble stilt overfor et ultimatum om å akseptere en ramme under fire prosent, og det var det ikke mulig for oss å gå videre på, sier forhandlingsleder Terje Vilno i Unio Oslo til VG Nett.

Unio i Oslo tatt ut 547 medlemmer som jobber i Oslo kommune. Dette berører barnehager, SFO, helsestasjoner, fysioterapauter, skoler, psykisk helsearbeid og administrasjoner på ulike steder i byen.

LES OGSÅ: - Streiken er rett og rimelig, mener politiets streikevakter

Ingen bøter i sikte

Fra om med torsdag vil 88 kommuneansatte bli tatt ut i streik.

Blant disse er 30 trafikkbetjenter i Oslo. Dermed er det et fåtall som kan plassere bøter på bilenes vindusruter.

- Dette kan jo hende det er noen som setter pris på. Men kommunen vil ikke være fornøyd, og det er arbeidsgiver vi vil ramme, sier forhandlingsleder i YS Kommune, Martin Moen til dittOslo.no.

I tillegg risikerer Kampen og Ullevål skole å måtte stenge i morgen, da rektorene ved disse skolene antakelig vil bli tatt ut. Lambertseter bibliotek står også på streikeuttaket.

Energigjenvinningsteaten rammes ved at arbeidere ved Klemetsrud forbrenningsanlegg tas ut i streik. Dermed stopper forbrenningsarbeidet opp.

Kranførerne kommer heller ikke til å starte kranene i morgen.

- Vi kommer også til å ta ut alle kranførerne ved Oslo Havn, og det utgjør jo halvparten av kranførerne på stedet. Dette fører til at det vil stoppe nesten helt opp der, sier Moen.

LES OGSÅ: Norsk Tollerfobund i streik: - Staten er arrogant

Klar for langvarig streik

- Avstanden mellom partene var rett og slett for stor, forteller Moen, og legger til at Riksmeklingsmannen ikke engang la frem en skisse til en avtale mellom kommune og de ansatte fordi motpolene var så store.

- Statsansatte ble tilbudt en lønnsøkning på litt under fire prosent, og vi ble forespeilet den samme rammen. Men dette fører til at frontfagene og den private sektoren vil få langt bedre rammer, og vi offentlig ansatte sakker akterut, kommenterer Moen.

Han er klar for å holde streiken i Oslo gående så lenge som mulig.

- Det er først og fremst arbeidsgiverne vi vil ramme, og ikke privatpersoner. Streikeuttaket vil merkes, men det setter ikke liv og helse i fare. Likevel vil streiken merkes av mange, sier Moen.

LES OGSÅ: Sinte bønder demonstrerte i Oslos gater

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse