Streikerne fikk sympati

Stein Støa.

Selv om streiken gikk ut over foreldrene, fikk de ansatte i Tåsen barnehage støtte for aksjonen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.12.2007 kl 14:30

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Monica Enge.

Se bildet større

Tåsen barnehage var en av barnehagene i Nordre Aker hvor de ansatte gikk ut i en to timer lang streik onsdag formiddag.

Nordre Aker/Tåsen: Onsdag 12. desember tok Utdanningsforbundet Oslo alle sine medlemmer - styrere, pedagogiske ledere og førskolelærere - som er ansatte i kommunale barnehager i bydelene Nordstrand, Østensjø, Grünerløkka og Nordre Aker, ut i politisk streik.

For Nordre Aker gjaldt dette barnehagene Nordberg, Korsvolltoppen, Badebakken, Bråtenalléen, Tåsen, Haugensjordet, Disengrenda og Gulldalen, som var stengt fra klokken 9 til 11.

Støtter streiken

Da streiken var over klokken 11 onsdag formiddag, møtte Nordre Aker Budstikke flere foreldre i det de hadde levert barna i Tåsen barnehage, flere timer senere enn vanlig.

– Jeg syns det er positivt at de streiker. Alle ønsker nok mer penger til barnehagene. At det går ut over foreldrene er i orden. Det er kun to timer, og det kan vi leve med, sa Monica Engen, mens en far var ikke like fornøyd:

– Det er bare tull. De oppnår ikke noe med det. Jeg synes heller de skulle bruke andre kanaler for å nå fram med kravene sine.

Et nødvendig onde

Stein Støa syntes ikke det gjorde noe å ha barna hjemme noen timer ekstra på morgenen.

– Men det er trist at man må gå til sånne skritt. Barnehagene får ikke nok penger. Jeg syns også det er vår interesse å støtte streiken slik at barnehagene får de nødvendige ressursene til å tilby barna, som er Norges framtid, det beste. Jeg tror ikke streik alene hjelper, men det viser vilje til å gjøre noe og er et uttrykk for desperasjonen i situasjonen. Samtidig må politisk dioalog til for at det skal bli noen resultater, mente han.

Flere andre foreldre ga også uttrykk for at de syntes streiken var et nødvendig onde for å sette fokus på at barnehagene må prioriteres mer.

For lite penger

De ansatte i barenhagene mener manglende satsing på bydelsøkonomien rammer kvaliteten i barnehagene, og streiket derfor mot byrådets budsjettforslag og budsjettforliket mellom byrådet, KrF og Venstre.

– Bydelene opplever nok en gang at de ikke blir prioritert økonomisk. Tvert imot må bydelene stramme inn og gi et dårligere tilbud til byens yngste innbyggere. Alle 15 BU-ledere, uavhengig av partitilhørighet, har gått sammen og sagt klart i fra om at bydelsøkonomien må styrkes med minst 300 millioner kroner for å opprettholde aktivitetsnivået. Bydelenes økonomiske utfordringer løses ikke av de 70 millionene fra budsjettforliket, sier lederen av Utdanningsforbuindet Oslo, Terje Vilno, til Lokalavisene Oslo.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse