Streikerne fikk sympati

Streikerne fikk sympati

Stein Støa.

Selv om streiken gikk ut over foreldrene, fikk de ansatte i Tåsen barnehage støtte for aksjonen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.12.2007 kl 14:30

Nordre Aker/Tåsen: Onsdag 12. desember tok Utdanningsforbundet Oslo alle sine medlemmer - styrere, pedagogiske ledere og førskolelærere - som er ansatte i kommunale barnehager i bydelene Nordstrand, Østensjø, Grünerløkka og Nordre Aker, ut i politisk streik.

For Nordre Aker gjaldt dette barnehagene Nordberg, Korsvolltoppen, Badebakken, Bråtenalléen, Tåsen, Haugensjordet, Disengrenda og Gulldalen, som var stengt fra klokken 9 til 11.

Støtter streiken

Da streiken var over klokken 11 onsdag formiddag, møtte Nordre Aker Budstikke flere foreldre i det de hadde levert barna i Tåsen barnehage, flere timer senere enn vanlig.

– Jeg syns det er positivt at de streiker. Alle ønsker nok mer penger til barnehagene. At det går ut over foreldrene er i orden. Det er kun to timer, og det kan vi leve med, sa Monica Engen, mens en far var ikke like fornøyd:

– Det er bare tull. De oppnår ikke noe med det. Jeg synes heller de skulle bruke andre kanaler for å nå fram med kravene sine.

Et nødvendig onde

Stein Støa syntes ikke det gjorde noe å ha barna hjemme noen timer ekstra på morgenen.

– Men det er trist at man må gå til sånne skritt. Barnehagene får ikke nok penger. Jeg syns også det er vår interesse å støtte streiken slik at barnehagene får de nødvendige ressursene til å tilby barna, som er Norges framtid, det beste. Jeg tror ikke streik alene hjelper, men det viser vilje til å gjøre noe og er et uttrykk for desperasjonen i situasjonen. Samtidig må politisk dioalog til for at det skal bli noen resultater, mente han.

Flere andre foreldre ga også uttrykk for at de syntes streiken var et nødvendig onde for å sette fokus på at barnehagene må prioriteres mer.

For lite penger

De ansatte i barenhagene mener manglende satsing på bydelsøkonomien rammer kvaliteten i barnehagene, og streiket derfor mot byrådets budsjettforslag og budsjettforliket mellom byrådet, KrF og Venstre.

– Bydelene opplever nok en gang at de ikke blir prioritert økonomisk. Tvert imot må bydelene stramme inn og gi et dårligere tilbud til byens yngste innbyggere. Alle 15 BU-ledere, uavhengig av partitilhørighet, har gått sammen og sagt klart i fra om at bydelsøkonomien må styrkes med minst 300 millioner kroner for å opprettholde aktivitetsnivået. Bydelenes økonomiske utfordringer løses ikke av de 70 millionene fra budsjettforliket, sier lederen av Utdanningsforbuindet Oslo, Terje Vilno, til Lokalavisene Oslo.

Annonse
Annonse
Se bildet større

Monica Enge.

Se bildet større

Tåsen barnehage var en av barnehagene i Nordre Aker hvor de ansatte gikk ut i en to timer lang streik onsdag formiddag.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!