ANNONSE
Annonse

Studentene dyrker sine egne grønnsaker

Ane Brevik i aksjon med studenthagen. Foto: Mia Norum Robsahm/Kringsjå Studenthage

Fredag er tredje dugnadsdag ved Kringsjå Studentby, fra før av er det hager ved Blindern og Nordberg.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.05.2016 kl 08:26

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KRINGSJÅ: Det er studentene som frivillig stiller til dugnad og setter opp pallekasser og bygger opp studenthagene, som også inkluderer tre av SiOs barnehager på Kringsjå.

Det fylles også med økologisk jord.

Oslo Studenthager er tidligere vinnere av Kristian Ottosen-prisen, fra 2014 - les mer om prisen lenger ned i saken.

- Vi i Oslo Studenthager har brukt Kristian Ottosen-prisen til å starte flere studentdrevne hager. Vi har blant annet en selvstendig hage på Blindern og en på Nordberg Studentby. Nå begynner arbeidet med Kringsjå studenthage, sier Ane Brevik, prisvinner, gartner og student.

Miljø tema i 2014

Hun fortsetter.

– Vi er opptatt av å lære bort økologisk dyrkning så vel som det å høste. Det er ikke vanskelig å dyrke økologiske grønnsaker selv. Barna er med og det er allerede mulig å høste plukksalat og enkle grønnsaker.

SiO tildelte Kristian Ottosen-prisen til Oslo Studenthager i 2014. Da hadde Kristian Ottosen-prisen miljø som tema.

– SiO ønsker alle miljøskapende aktiviteter velkommen. Oslo Studenthager skaper godt miljø på våre studentbyer. Vi håper det å ha støtten fra Kristian Ottosen-prisen i ryggen, kan bidra til at det kan etableres lignende anlegg i flere av våre studentbyer, sier Trond Bakke, direktør for SiO Bolig.

Egne grønnsaker er stas. Foto: Mia Norum Robsahm / Kringsjå Studenthage

Om Kristian Ottosen-prisen

I år deles Kristian Ottosen-prisen ut til studenter som driver med sosialt entreprenørskap. Det er SiO, Studentsamskipnadnen i Oslo og Akershus, som deler ut prisen. Nominasjonsfrist er 29. mai.

Kristian Ottosen-prisen er en idépris som deles ut av SiO hvert andre år. Prispengene er i år på 300 000 kroner. Prisen er en idépris som hjelper studenter til å realisere gode ideer.

Hvem var Kristian Ottosen?

Kristian Ottosen var en norsk forfatter, motstandsmann og senere leder for Studentsamskipnaden i Oslo. Som ung flyttet han til Bergen hvor han tok examen artium. Da krigen brøt ut var Ottosen med i Theta-gruppen. Han ble arrestert for motstandsarbeidet i 1942 og sendt til konsentrasjonsleirer, hvor han satt resten av krigsårene.

Etter krigen studerte Ottosen i Bergen og ble leder for Studentsamskipnaden i Bergen. Kristian Ottosen begynte som leder for Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) i januar 1950, knapt 29 år gammel, og han ble sittende til han gikk av 30 år senere.

Ottosen-komiteen

Ottosen var sentral i etableringen av «Ottosen-komiteen», som på slutten av 1960-tallet la grunnlaget for organiseringen av den høyere utdanningen i Norge, blant annet gjennom opprettelsen av distriktshøyskolen.

Ottosen var pådriver for etableringen av Statens lånekasse for utdanning.

Kristian Ottosen var direktør for SiO og jobbet for studentvelferd i en årrekke. Kristian Ottosen har et bygg på Blindern oppkalt etter seg og jobbet innenfor en rekke felter med studentvelferd med etablering av studentboliger, helsetjeneste og barnehage for studenter.

Alt ifølge www.sio.no.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse