Studentene er vaksinesinker

Bydelsoverlege Georg Semcesen i Nordre Aker. Arkivfoto

De unge i Nordre Aker møter ikke opp for å ta svineinfluensavaksinen. Det bekymrer bydelsoverlegen, som frykter nye dødsfall.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NORDRE AKER: Bare 17

—18 prosent av bydelens befolkning mellom 18 og 35 år har til nå tatt vaksinen mot svineinfluensa.

— Det er altfor få. Særlig med tanke på at det er personer i denne aldersgruppen som har vist seg å bli veldig syke av den nye influensaen, og 30 mennesker har dødd av den, sier bydelsoverlege Georg Semcesen.

Han venter at det vil komme en ny sykdomstopp i løpet av vinteren eller våren, og frykter flere dødsfall.

— Vi ønsker ikke å skremme noen, men ett nytt dødsfall er ett for mye, sier bydelsoverlegen.

Unge menn

— Hva er årsaken til at de unge ikke lar seg vaksinere?

— Det at det har vært lite pressedekning på influensaen i det siste er nok en årsak, i tillegg til at det nesten ikke er noen som er syke av svineinfluensa for øyeblikket, sier Semcesen.

— Det er heller ikke til å komme unna at det særlig er unge menn som ikke har tatt vaksinen. De tror de er udødelige. Det er disse som kjører fortest, drikker mest og har livet foran seg. De tror ikke at de kan bli rammet.

Helsestasjonen er åpen

I og med at Nordre Aker har en stor del av Oslos studentbefolkning, vil Semcesen gjerne nå ut til studenter som er i den aktuelle aldersgruppen.

— Studenthelsetjenesten har vaksinert mange, og noen har nok også blitt vaksinert hos fastlege, også på sitt opprinnelige hjemsted. Men vi ønsker å vaksinere flere, sier Semcesen.

Litt over 50 prosent av Nordre Akers om lag 43.000 innbyggere er nå vaksinert mot svineinfluensa. Bydelsoverlegen oppfordrer alle som ikke har tatt vaksinen om å ta den, med spesiell oppfordring til dem mellom 18 og 25 år.

I tiden fremover er Helsestasjonen i Nydalsveien 21 åpen for vaksinasjon (uten timebestilling) kl. 16.00-18.30 den 12., 13., 19., 20. og 27. januar, samt 3. februar.

På landsbasis er nå 2 millioner mennesker vaksinert, mens 800.000 personer har hatt svineinfluensa, og er immune mot sykdommen.

Mer om tid og sted for vaksinering: Se bydelens nettsider.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon