Studentene fikk det som de ville

Studentrepresentant og leder i Velferdstinget, Jenny Nygaard, kunne smile da ordfører Fabian Stang og statsråd Tora Aasland markerte oppstarten på Vestgrensa II og 200 nye studentboliger, med håndavtrykk. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Men Fabian Stang (H) oppfordret studentene til å konsentrere seg om studiene, da statråd Tora Aasland (SV) la ned grunnsteinen for studentbyen Vestgrensa 2.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.11.2009 kl 16:44

ULLEVÅL/BLINDERN: Tirsdag i forrige uke var det bare smil å se da Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) kunne markere at byggingen av trinn to av Vestgrensa studentby endelig er i gang.

SE BILDER FRA GRUNNSEINSNEDLEGGELSEN HER!

Både statsråden og ordføreren var skjønt enige om at Vestgrensa II, som er prosjektets navn, «til de grader» viser et godt statlig og kommunalt samarbeid.

At Oslo kommune og Staten ikke har vært helt enige om hvem som skal ta hovedansvaret for studentboligutbyggingen er ingen hemmelighet, men dette var lagt til side, og nå «skal vi ikke skylde på hverandre mer» sa Stang.

Da ordføreren, statsråden og lederen for Velferdstinget, Jenny Nygaard, skulle forevige håndavtrykkene sine i sement, var Stang rask med å bytte hånd.

- Hvis jentene bruker høyre hånd, gjør jeg det også, spøkte Høyre-ordføreren, til latter fra de fremmøtte.

Vil prioriterte Oslo

En fornøyd statsråd Tora Aasland gå ordre til kranføreren om å senke grunnsteinen ned i gropa utenfor Domus Athletica. Stolt er hun også over sin egen regjerings satsing på studentboligbygging. I Soria Moria 2 er målsettingen nemlig å bygge 1000 nye studentboliger i året.

— Det er kanskje et tall vi må justere opp. Jeg tror i alle fall ikke det går ned! sa Aasland, som oppfordret studentene til å holde presset oppe og mase på henne dersom hun skulle få en «slapp periode». Uten å forskuttere i neste års bevilgninger har hun likevel merket seg at Oslo «har et særlig behov for flere studentboliger.»

— Vi skal gjøre det vi kan for å legge til rette for flere studentboliger i Oslo, og så bidrar statsråden med penger, repliserte Stang med et smil.

Dette er søt musikk i ørene til SiO-styreleder Øyvind Gjengaar. For selv om om lag 5000 studenter sto uten bolig ved studiestart i høst, vil han ikke karakterisere 200 boliger i Vestgrensa som «en dråpe i havet».

— Nei, tvert imot. Dette viser at det er politisk vilje. For Oslo, som bør være Norges studentby nummer én, er det viktig at vi kan tilby tilflyttere et sted å bo. Det er viktig at ikke Finn.no blir velkomstportalen til kunnskapsbyen Oslo, sier Gjengaar.

Stang med studentkrav

For Gjengaar er det dessuten en gammel drøm som blir oppfylt.

— Det er ti år siden byggetrinn én av Vestgrensa studentby sto ferdig. Jeg var selv en av studentene som flyttet inn her. Dette er et perfekt sted for studenter å bo, med kort vei til utdanningsinstitusjonene, treningsfasiliteter og marka. Samtidig er det midt i et kollektivknutepunkt, sier Gjengaar.

Ordfører Stang gratulerte studentene, men hadde også noen formanende alvorsord:

— Vi setter noen krav til dere også. Dere må være greie å ikke ha bil, for vi har frafalt kravet om parkeringsplasser. Dere må konsentrere dere om studiene og ikke få barn, for vi har frafalt kravet om barnehageplasser. Også må dere være snille med naboene, for vi har lagt på to ekstra etasjer.

Etasjekonflikt

Det er ikke uten protester at bygetrinn to settes i gang. Blindern vel har på vegne av naboene langs Gaustadbekkdalen krevd at prosjektet reduseres til fire etasjer, slik det opprinnelig forelå i reguleringsplanen. Dette støttet også bydelsutvalget i Nordre Aker.

— Det har vært en diskusjon om dette, også i bystyret. Men jeg er glad for at vi endte på det høyeste alternativet, sier Stang.

— Det at vi får bygge seks etasjer gjør at vi får 60 flere senger. Hver hybel blir 100.000 kroner billigere, og dermed rimeligere å leie for studentene, sier leder av Velferdstinget på Universitetet, Jenny Nygaard.

Gjengaar er hjertens enig.

— Det er en politisk prioritering mellom studentvelferd og villaeiere på vestkanten. Men vi har hatt en god dialog og jeg tror vi skal komme godt overens, avslutter Gjengaar.

Vestgrensa II skal være innflytningsklar ved årsskiftet 2010/2011.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon