Studentene fikk det som de ville

Studentrepresentant og leder i Velferdstinget, Jenny Nygaard, kunne smile da ordfører Fabian Stang og statsråd Tora Aasland markerte oppstarten på Vestgrensa II og 200 nye studentboliger, med håndavtrykk. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Men Fabian Stang (H) oppfordret studentene til å konsentrere seg om studiene, da statråd Tora Aasland (SV) la ned grunnsteinen for studentbyen Vestgrensa 2.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.11.2009 kl 16:44

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Studentrepresentant og leder i Velferdstinget, Jenny Nygaard, kunne smile da ordfører Fabian Stang og statsråd Tora Aasland markerte oppstarten på Vestgrensa II og 200 nye studentboliger, med håndavtrykk. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

ULLEVÅL/BLINDERN: Tirsdag i forrige uke var det bare smil å se da Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) kunne markere at byggingen av trinn to av Vestgrensa studentby endelig er i gang.

SE BILDER FRA GRUNNSEINSNEDLEGGELSEN HER!

Både statsråden og ordføreren var skjønt enige om at Vestgrensa II, som er prosjektets navn, «til de grader» viser et godt statlig og kommunalt samarbeid.

At Oslo kommune og Staten ikke har vært helt enige om hvem som skal ta hovedansvaret for studentboligutbyggingen er ingen hemmelighet, men dette var lagt til side, og nå «skal vi ikke skylde på hverandre mer» sa Stang.

Da ordføreren, statsråden og lederen for Velferdstinget, Jenny Nygaard, skulle forevige håndavtrykkene sine i sement, var Stang rask med å bytte hånd.

- Hvis jentene bruker høyre hånd, gjør jeg det også, spøkte Høyre-ordføreren, til latter fra de fremmøtte.

Vil prioriterte Oslo

En fornøyd statsråd Tora Aasland gå ordre til kranføreren om å senke grunnsteinen ned i gropa utenfor Domus Athletica. Stolt er hun også over sin egen regjerings satsing på studentboligbygging. I Soria Moria 2 er målsettingen nemlig å bygge 1000 nye studentboliger i året.

— Det er kanskje et tall vi må justere opp. Jeg tror i alle fall ikke det går ned! sa Aasland, som oppfordret studentene til å holde presset oppe og mase på henne dersom hun skulle få en «slapp periode». Uten å forskuttere i neste års bevilgninger har hun likevel merket seg at Oslo «har et særlig behov for flere studentboliger.»

— Vi skal gjøre det vi kan for å legge til rette for flere studentboliger i Oslo, og så bidrar statsråden med penger, repliserte Stang med et smil.

Dette er søt musikk i ørene til SiO-styreleder Øyvind Gjengaar. For selv om om lag 5000 studenter sto uten bolig ved studiestart i høst, vil han ikke karakterisere 200 boliger i Vestgrensa som «en dråpe i havet».

— Nei, tvert imot. Dette viser at det er politisk vilje. For Oslo, som bør være Norges studentby nummer én, er det viktig at vi kan tilby tilflyttere et sted å bo. Det er viktig at ikke Finn.no blir velkomstportalen til kunnskapsbyen Oslo, sier Gjengaar.

Stang med studentkrav

For Gjengaar er det dessuten en gammel drøm som blir oppfylt.

— Det er ti år siden byggetrinn én av Vestgrensa studentby sto ferdig. Jeg var selv en av studentene som flyttet inn her. Dette er et perfekt sted for studenter å bo, med kort vei til utdanningsinstitusjonene, treningsfasiliteter og marka. Samtidig er det midt i et kollektivknutepunkt, sier Gjengaar.

Ordfører Stang gratulerte studentene, men hadde også noen formanende alvorsord:

— Vi setter noen krav til dere også. Dere må være greie å ikke ha bil, for vi har frafalt kravet om parkeringsplasser. Dere må konsentrere dere om studiene og ikke få barn, for vi har frafalt kravet om barnehageplasser. Også må dere være snille med naboene, for vi har lagt på to ekstra etasjer.

Etasjekonflikt

Det er ikke uten protester at bygetrinn to settes i gang. Blindern vel har på vegne av naboene langs Gaustadbekkdalen krevd at prosjektet reduseres til fire etasjer, slik det opprinnelig forelå i reguleringsplanen. Dette støttet også bydelsutvalget i Nordre Aker.

— Det har vært en diskusjon om dette, også i bystyret. Men jeg er glad for at vi endte på det høyeste alternativet, sier Stang.

— Det at vi får bygge seks etasjer gjør at vi får 60 flere senger. Hver hybel blir 100.000 kroner billigere, og dermed rimeligere å leie for studentene, sier leder av Velferdstinget på Universitetet, Jenny Nygaard.

Gjengaar er hjertens enig.

— Det er en politisk prioritering mellom studentvelferd og villaeiere på vestkanten. Men vi har hatt en god dialog og jeg tror vi skal komme godt overens, avslutter Gjengaar.

Vestgrensa II skal være innflytningsklar ved årsskiftet 2010/2011.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse