Studentliv på 12 kvadrat

Torstein inne på rommet i "bananblokka".

Torstein Nilssen (20) studerer matte på Blindern. Veien fra Sogn studentby mener han akkurat er lang nok for å klarne hodet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.08.2006 kl 11:03

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Torstein Nilssen har kort vei til det meste.

Sogn: Først bodde han et par uker på Kringsjå, men så bar det nedover til Sogn studentby. Og selv etter å ha bodd der i halvannet år, stortrives han.

Swing og kino

- Jeg synes det er veldig hyggelig her, og det er endel venner av meg som bor i nærheten. I tillegg er det mange sosiale ting som skjer, særlig på Amatøren, sier han og peker på et bygg like ved nærbutikken.

- Der er det kinokveld hver søndag og swing og salsakurs nå snart. Ikke det at jeg skal på swingkurs altså, det er ikke helt min greie, humrer Nilssen.

Opprinnelig er han fra utkanten av Kristiansand, men trives godt i storbyens kjas og mas. Spesielt er han begeistret for jazzmiljøet og alle konsertene som Oslos uteliv har å by på.

- Jeg trodde kanskje at overgangen skulle bli litt vanskeligere, men jeg synes det fungerer godt med både mattestudiet og miljøet rundt her. I tillegg synes jeg det er kort vei til både sentrum og marka, så man har mulighet til å fylle ettermiddagene med litt ulikt innhold.

Lite med godt

Det er en relativt tidlig mandag morgen, og det bærer tydelig preg av at de fleste studentene er på vei til skolen. Noen har tatt bena fatt, andre sykler raskt forbi med kaffen i den ene hånda og rattet i den andre.

- Det er klart at det er litt begrenset hva man får plass til på 12 kvadrat, men likevel går det meste bare man vil. Det er vel ikke alltid at det er like ryddig heller, selv med den lille plassen, smiler han.

I "bananblokka" tar vi heisen opp i tredje etasje og tar en liten titt på Nilssens hyggelige hybel. Og ganske riktig er det meste kommet på plass til tross for den svært begrensede plassen.

- Jeg har egentlig ikke så mange lure triks for å få det til å se større ut. Det viktigste for meg er at det er et sted å sove, lese og med kort avstand til det meste, avslutter han.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse