Sture seiler Skandinavia

Sture Vang (52) fra Kjelsås er godt i gang med seilturen i Skandinaviske farvann. Foto: Privat

- Målet med turen er opplevelse, nyte sjølivet, stillheten og uforglemmelige øyeblikk, sier seiler Sture Vang fra Kjelsås.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Kjelsås: Når du leser dette er Sture Vang (Kjelsås) godt i gang med å seile Skandinavia - med sin Bavaria 38 - i to hele måneder. Sture er ingen "førstereisgutt" - og har tidligere blant annet seilt i Skottland, Middelhavet og på Europiske kanaler.

Enda flere opplevelser

- Målet med denne turen er enda flere opplevelser, nyte sjølivet, hverdagen og stillheten og oppleve uforglemmelige øyeblikk! ifølge skipper'n.

Starten gikk fra Oslo 15. mai med kurs for Gøteborg, for å seile gjennom Sveriges "blå bånd" - Trollhättan kanal og Gøta kanal. Så ut i Østersjøen litt sør for Stockholm, og deretter settes kursen sørover til Gotland, Øland og Bornholm. Etter det setter Sture kursen over til Møn i Danmark, gjennom Smålandsfarvannet og opp Store Bælt. Ekspedisjonen skal innom Samsø, Anholdt og Læsø før kursen settes hjem mot Norge - og Hankø - midt i juni.

Av- og påmønstring

- De forholdsvis korte avstandene gjør det enkelt å planlegge for av- og påmønstring, forteller Sture.

For skipper'n har ikke tenkt til å ta hele turen alene - men inviterer seilervenner til å delta på de forskjellige etappene. Mange har meldt seg, også kona til Sture, Bente Meinert fra Grefsen. Dag Ulvin (jepp, det er rektoren ved Maridalen skole) og Nina Lill Svendsen fra bydelen er også blant de som deltar.

- Det er jo mulig å hoppe på og av hvor som helst, og enkelt å komme til de aktuelle "påstigningsstedene" med enten bil, tog, fly og båt, sier Sture.

Og i invitasjonen han sendte ut tidligere i år, står det følgende: "Om du ikke har mye erfaring fra seiling gjør det ikke så mye. Det viktigste er at du har godt humør og kan ta i et tak der det trengs."

Utfordringer

Sture - som til daglig jobber i Politidirektoratet - kommer opprinnelig fra Bodø.

- Jeg har vokst opp ved sjøen - det er en egen frihet å være nære sjøen. Båtlivet er utfordrende, og man lærer mye av vær og vind. Og det å legge til i en ny havn er alltid spennende, sier Sture.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse