ANNONSE
Annonse

Mobil og bil:

Styr elbilen med mobilen

SJEKK: Med mobilen skal du kunne kontrollere batteristatusen, sjekke hvor mye drivstoff den bruker og har brukt per kjørelengde og tripptelleren. Som en liten bonus kan du også tute ved hjelp av mobilprogramvaren.

Start motoren, varmeanlegget eller tut med hornet - alt gjennom en Android-mobil, Apple Iphone eller Blackberry Storm.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.01.2010 kl 12:45

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

AMOBIL.NO: 2011-modellen av Chevrolet Volt skal snakke med Android-telefoner, Iphone og Blackberry Storm. Chevrolet Volt er en el-bil med en egen forbrenningsmotor som kan lade opp batteriet på lengre kjøreturer.

Gjennom telefonen skal du kunne slå av og på luftkondisjoneringen og varmeanlegget når strømkabelen er plugget inn og fjernstarte bilen så vel som å styre dørlåsen.

Les også: Styr Linux-helikopteret med Iphone

Fjerntuting

Videre kan du kontrollere batteristatusen, sjekke hvor mye drivstoff den bruker og har brukt per kjørelengde og tripptelleren. Som en liten bonus kan du også tute ved hjelp av mobilprogramvaren.

Foreløpig er det ukjent om det benyttes Bluetooth, Wi-Fi eller mobilnettet til å styre disse funksjonene, og dermed er også rekkevidden ukjent.

Les også: Tesla-gründer: - Skeptikerne tok feil

Kommer som Opel Ampera i Europa

Bilen lanseres først og fremst i USA, men ettersom Opel nå er en del av GM vil Chevrolet Volt komme til Europa som Opel Ampera.

Les også: Her er Opels europeiske elhybrid

Bilen er imidlertid dyr å produsere, og vil bare lanseres i de landene som satser nok på miljøvennlighet til at det kan bli lønnsomt.

I USA har bilen en pris på rundt 200 000 norske kroner, og om norske myndigheter ser dette som en bil med forbrenningsmotor blir den raskt for dyr til å være attraktiv med de avgiftene som følger med.

Chevrolet Volt kan kjøre i inntil 64 kilometer uten at forbrenningsmotoren trengs for å lade bilen. Etter disse kilometrene vil forbrenningsmotoren lade batteriet eller forsyne elektromotoren direkte og gjør at du kan kjøre hele 483 km før du må fylle tanken.

Elektromotoren leverer 110 W som tilsvarer omtrent 160 hestekrefter til forhjulene.

Les mer på Amobil.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse