ANNONSE
Annonse

Toys for boys:

Styr helikopteret med Iphone

CHOPPER: Dette er minihelikopteret Parrot AR Drone.

Wi-Fi-helikopteret har et innebygd kamera som gjør at du kan styre den med Iphone og krige mot vennene dine.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.02.2010 kl 09:25

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

AMOBIL.NO: Dingsen er døpt AR Drone, og det er en slags elektrisk helikopteraktig skapning som kan styres fra en Iphone eller Ipod Touch.

AR Drone er laget av Parrot, som normalt produserer Bluetooth-tilbehør. Helikopteret har fire rotorer og kan kontrolleres ved hjelp av akselerometeret i Iphone eller Ipod Touch via Wi-Fi.

I tillegg har helikopteret to kameraer. Bildene fra det ene overføres til telefonen din slik at du i fugleperspektiv kan se hvor det er på skjermen til Iphone. Det andre brukes for å få helikopteret til å fly rett.

WEB-TV: Sniktitt på AR Drone

Overraskende enkelt

På grunn av begrenset plass inne og en smule vind ute fikk vi dessverre ikke se duppeditten i luften da helikopteret ble vist fram på Mobile World Congress nylig.

Les alt fra Mobile World Congress i Barcelona her

Vi fikk likevel se hvordan tilkobling fungerte, og kameraet gjengitt på Iphone-skjermen. Det hele virket faktisk overraskende enkelt.

Foreløpig er det ikke sikkert om flygesaken vil bli satt i produksjon eller ikke, og flere ting gjenstår før den eventuelt havner i hyllene.

Blant annet er den i utgangspunktet kledt i isopor, slik at ikke propeller og viktige deler skal rammes av ufrivillige turer i veggen. På spørsmål om isoporbekledningen vil bli utskiftbar var representanten fra Parrot usikker.

Les mer om AR Drone her

Linux-basert

Man skal kunne fly i femten minutter på en oppladning, og flygingen styres ved hjelp av bevegelsessensoren i en Iphone eller Ipod Touch.

Tilkoblingen skjer via vanlig trådløst nettverk. I tillegg er selve styresystemet i dingsen basert på Linux, slik at brukere uten problemer kan modifisere måten den fungerer på eller lage programvare til den.

Det er blant annet laget spill som gjør at man kan lege romkrig med AR Drone dersom man har flere.

Da bruker man kameraet på Iphone/Ipod til å styre flygedingsen, og skudd avfyrt blir synlige på skjerm. Slike eksempler på såkalt utvidet virkelighet blir stadig mer vanlige.

Les også disse sakene:

Oppturer og nedturer på Mobile World Congress

Sniktitt på de nye Sony Ericsson-mobilene

Sniktitt på Windows Phone 7

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse