Ford S-Max:

Suksessbil pusses opp

Ford S-Max har vært en formidabel suksess for Ford. Nå pusses bilen opp.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.12.2009 kl 12:45

I mange år samproduserte Ford og Volkswagen en syvseters flerbruksbil, og solgte dem under navnene Galaxy og Sharan. Begge solgte greit. Så brøt Ford ut og utviklet en ny og større Galaxy.

Men det var derivatet av Galaxy, den litt mindre S-Max, som virkelig ble en suksess. Og årsaken er enkel: Bilen er større enn de kompakte flerbruksbilene, og dermed stor nok til å romme syv personer, men oppleves ikke som for stor. Få andre kunne tilby noe lignende i Europa.

Nå pusser Ford opp begge modellene uten å gjøre de store endringene. Litt mer motorkraft og litt lavere forbruk, litt endret front og hekk, samt små endringer i interiøret.

EcoBoost

— S-Max og Galaxy de første europeiske Ford-modellene med vår globale EcoBoost direkteinnsprøytet og turbomatede bensinmotor med mer ytelser fra et mindre volum, kombinert med imponerende lavt drivstofforbruk og lave CO2 -utslipp, sier John Fleming, leder for Ford Europa.

EcoBoost SCTi representerer ifølge Ford en ny æra for bilmerkets bensinmotorer. Basis er en lett aluminiumkonstruksjon, nyeste generasjon direkteinnsprøyting, lavfriksjonsturbo og uavhengige variable kamakseltider.

EcoBoost-motoren utvikler 203 hk ved 5500 omdreininger og et dreiemoment på 300 Nm mellom 1750-4500 omdreininger. Med denne nye drivlinjen skal S-Max greie 0-100 km/t på 8,5 sekunder og en toppfart på 221 km/t .

Mer ytelse - mindre forbruk

Selv med økte ytelser skal forbruk og CO2-utslipp være vesentlig forbedret. Sammenlignet med 2.3l, 161 hk-motoren med automatgir, er CO2-utslippet redusert med 19 prosent til 189 g/km - selv om SCTi-motoren har over 25 prosent mer effekt.

Dette skal gi et mulig forbruk på 0,81 liter pr mil ved blandet kjøring.

I tillegg kommer en forbedret toliters Duratorq TDCi dieselmotor på 115 hk og 140 hk og en ny versjon på 163 hk. Med sekstrinns manuell girkasse skal den nøye seg med et forbruk på 0,57 liter pr mil og et CO2-utslipp på 152 g/km.

PowerShift-kasse

For første gang i Fords storbilserier er også den nye PowerShift girkassen tilgjengelig.

En serie komfort- og sikkerhetsutstyr følger også med, som blindsone informasjonssystem, elektriske barnesikringslåser på bakdørene, ryggekamera, nøkkelfri adkomst og start, justerbar hastighetsbegrenser (ASLD) og drivstoffpåfyllingssystemet Ford EasyFuel.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon