ANNONSE
Annonse

Summer lovin' på Ullevål

Ullevål skole i kjærlighetsrus.

Fet forelskelse: «Summer Lovin'» er ikke til å komme unna når temaet er kjærlighet. 7. klassingene på Ullevål leverte en fremføring til å bli forelsket i.

Anti-romantikere har gjort klokt i å holde seg unna Ullevål skole de siste ukene. Onsdag gikk teppet endelig opp for årets musikal, med temaet «kjærlighet».

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.03.2012 kl 15:42

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

ULLEVÅL: - Elevene er kjempeflinke!

Instruktør og lærer Anna Kronborg er tydelig stolt av ensemblet sitt. På knappe tre uker har syvendeklassingene ved Ullevål skole snekret sammen en sprudlende collage av kjente og nye scener, filmsnutter og sanger, bundet sammen av det underliggende temaet kjærlighet.

Variert

Elevene har skrevet tekster til både scener og noen sanger. Repertoiret spenner ellers fra Jahn Teigen til Pink, og dramatikken har innslag av både «Grease» og Shakespeare. Kunnskap fra alle fag kommer til uttrykk gjennom henvisninger til tvangsekteskap i India så vel som kjærlighetens skytshelgen St. Valentin.

Også kjærlighetens vonde irrganger er nemsomt behandlet, med dramatiseringer av Pink's «Family Portrait» og Ole Paus' «Jeg reiser alene».

Proff og personlig

Det er fjerde gang 7. klasse ved Ullevål skole setter opp musikal. Prosjektet har fått støtte fra Den Kulturelle Skolesekken, og har slik fått mulighet til å sette det hele inn i mer profesjonelle rammer. Samtidig har elevene vært involvert i alle sider av produksjonen.

- Det har vært viktig for oss at alle føler mestring på sine områder, sier Anna Kronborg, som har samarbeidet med kollega Odd-Erik Lothe om oppsetningen. Han har skrevet åpningssangen, og hatt ansvaret for å sy sammen elevenes tekster til en helhet.

Kreativ kabal

Musikalarbeidet favner alle fag. Kronborg fremhever samarbeidet mellom lærerne som en suksessfaktor.

- Det er en utfordring å få lærekreftene til å strekke til i øvingsperioden. Vi et godt team, og alle strekker seg langt for å dekke opp for hverandre , slik at de som kan musikk kan bidra ekstra i musikalen, forteller Kronborg.

Og timingen er nøye planlagt:

- Vi legger alltid musikalen rett før påske, for alle trenger hvile etterpå, smiler hun.

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse