– Sushi er fantastisk

– Sushi er fantastisk!, understreker Marianne Sørensen, og med Ken bak disken, som har steppet inn for eier Diep Hong VuThi.

Marianne Sørensen er veldig glad for nyåpnete Grefsen Sushi. - Sushi er fantastisk – vi spiser det til lunch flere ganger i uken, sier hun.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.12.2008 kl 09:40

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

GREFSEN: For kort tid tilbake åpnet Grefsen Sushi. Noe drifterne av utstyrsbutikken Hund og Katt, rundt hjørnet på Grefsenplatået, er veldig glade for.

Flere ganger i uken

– Sushi er så godt, og særlig denne på Grefsen. Vi spiser det faktisk til lunch flere ganger i uken. Flott at det har kommet et sushi-tilbud så nærme, og til ok priser, sier Marianne Sørensen (fra Disen), som legger til at favoritten er tunfisk.

– Også maki smaker godt, legger Marianne til – små «risruller» med diverse innhold.

– Men blir ikke dette «farlig» nære jobben?

– Nei – jeg vil heller si «deilig» nære jeg. Jeg kunne nok levd bare på sushi, ler Marianne., som avslører at tunfisken er favoritten.

Starte med maki

– For dem som ennå ikke har prøvd seg på sushi, kan jeg anbefale å starte med maki – da blir ikke så mye rå fisk i munnen på en gang, mener Marianne.

Diep Hong VuThi og mannen Vu Quoc Tuan -opprinnelig fra Vietnam- driver sushibaren, som åpnet på Grefsenplatået i høst, og som også inneholder tippekiosk.

– Flere i familien driver fra før sushibarer i Oslo og omegn. I utgangspunktet var jeg usikker på om Grefsenfolket spiste noe særlig sushi. Men det er jeg nå sikker på at de gjør – vi selger mye sushi. Men også en del maki, sier Diep, som kan fortelle om kunder som kommer helt fra Majorstuen.

Mandagene og tirsdagene er litt mer rolige sushi-dager.

– Men så tar det seg opp fra onsdagen og utover uken – største rushet er på ettermiddagene og kveldene, forteller Diep, som selv vanligvis er å finne bak sushidisken på Grefsenplatået.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse