Suste fra hytte til hytte

«Non Stop» vant historisk skirenn.

VINNERE: Ane Johnsen, Karianne Jevne og Anine Ahlsand vant eliteklassen kvinner. Foto: Arrangør

Nyvinningen Red Bull Hytte til Hytte samlet 50 lag til Norges første lagtempokonkurranse i Nordmarka lørdag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.02.2014 kl 12:56

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

HOLMENKOLLEN: Og det ble full pott for Kjelsås-jentene Ane Johnsen, Karianne Jevne og Anine Ahlsand, som vant eliteklassen for kvinner.

- Det var veldig gøy, men også veldig hardt. Vi klarte å gå jevnt og samarbeide bra. Vi kjenner jo løypene her veldig godt, og vi hadde hver våre gode periode. Jeg var sprek til å begynne med, mens Ane kom bedre i gang etter hvert. Anine var syk og jobbet det hun klarte fram til hun slapp på Ullevålseter, forteller Karianne Jevne, som var med å slå nærmeste konkurrent med fem minutter.

Les også: Søstre utfordrer langrennseliten

Les også: Anine Ahlsand spurtet inn til seier

På herresiden var det flere verdenscupløpere på startstreken.

Det ble ikke OL-deltakelse på Simen Østensen, men sammen med Anders Aukland tok han seieren i lagtemporennet Red Bull Hytte til Hytte. På tiden 55.56 og med over et minutt til Team Coop på andreplass, ble det en solid seier i den 25 kilometer lange, kuperte løypa.

- Dette var veldig moro. Anders og jeg har trent så mye sammen gjennom årene, at det var artig å starte på lag for en gangs skyld. Løypa var veldig fin, sier Simen Østensen.

Les også: Delt førsteplass etter ellevilt skiløp

Arrangørene av lagtempoet tror denne konkurransen har kommet for å bli.

- Interessen for konkurransen er veldig stor, og de positive tilbakemeldingene fra deltakerne etter denne første utgaven er overveldende. Vi forventer at lagtempoformatet vil få en stor utbredelse i både inn- og utland, sier arrangørene i en pressemelding.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse