SV-Heidi utfordrer byrådet

Hilde Joakimsen slo seg stygt i en sykkelulykke langs Akerselva i september. Da blusset kravet om Akerselva-lys opp igjen. Foto: Kristin Tufte Haga

I morgen foreslår SV og Arbeiderpartiet i bystyret tre millioner til Akerselva-lys, og utfordrer byrådspartiene og samarbeidspartnerne Venstre og KrF til å gjøre det samme.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.11.2009 kl 13:48

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Heidi Rømming fra Kringsjå utfordrer byrådspartiene: – Nå kan derer vise at dere tar befolkningen og lysproblematikken på alvor, sier hun. Arkivfoto: Karl Andreas Kjelstrup

AKERSELVA/RÅDHUSET:

— Det er kjempeviktig å få på plass lys langs Akerselva. Ikke bare er det en mye brukt turvei, men det er også en vei som brukes av folk på vei til jobb og skole, sier Kringsjå-kvinnen Heidi Rømming (SV), bystyrerepresentant og medlem av samferdsel- og miljøkomiteen.

Viktig jobb i bydelsutvalget

Hun berømmer bydelsutvalget i Nordre Aker som har hatt saken oppe flere ganger de siste årene.

Akerselva-lys kom igjen på dagsorden da Hide Joakimsen i september slo seg stygt etter en sykkelulykke på turveien.

LES OGSÅ:

— Glad jeg ikke brakk nakken

— Nå håper jeg virkelig at de sentrale politikerne og ansvarlige myndigheter tar tak i denne saken, og prioriterer både lys og vedlikehold på strekket fra Oset og ned til Nydalen, sa SV-representant i bydelsutvalget, Lill Pleym, til Nordre Aker Budstikke den gangen.

— Det er veldig viktig at lokale krefter i bydelsutvalget har gjort en så god jobb i forkant, sier Rømming, som selv har flere år bak seg som lokalpolitiker i bydelsutvalget i tidligere Bydel Sogn.

Fant pris, men ingen penger

På spørsmål til Friluftsetaten fikk Nordre Aker Budstikke i høst vite at lys på denne strekningen vil koste om lag tre millioner kroner.

Men selv om det fra etatens side, og i sektorplanen for friluftsliv i Oslo kommune, heter at lyssetting langs strekningen er prioritert, finnes det ingen midler til arbeidet.

— Høyre og Frp, ta ansvar!

— Det vil vi gjøre noe med nå, og SV og Ap utfordrer byrådspartiene Høyre og Fremskrittspartiet til å ta saken på alvor. Vi vil at de går inn for å sette av tre millioner kroner på budsjettet for neste år, og at de får med seg samarbeidspartnerne Venstre og KrF som de skal vedta budsjettet sammen med, sier Rømming.

Forslaget blir lagt frem i samferdsels- og miljøkomiteens møte i morgen. Budsjettforslagene samles deretter i finanskomiteen.

Oslobudsjettet for 2010 skal vedtas av bystyret 7. desember.

— Viktig for miljøet

— I en by der vi har vedtatt å begrense biltrafikken, er det spesielt viktig at gode gangveier gjøres tilgjengelige, særlig i en tid på året hvor det er mørkt både om morgen og ettermiddag, sier Rømming.

Har prøvd før

Ifølge Rømming har SV og AP fremmet forslaget om å sette av budsjettmidler til Akerselva-lys tidligere, uten å få flertall.

— Men vi har ikke tidligere tallfestet det. Det gjør vi nå, sier Rømming.

Bydelsutvalget og andre krefter i Nordre Aker har lenge jobbet for Akerselva-lys. Les om det her:

- Akerselva-lys skal prioriteres

Akerselva-lys i tunnelen?

- Akerselva-lys øvers på lista

Lys, rulleskitrasé, Langsetløkka og Rundhaugveien

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse