Glamelding tirsdag: Langrennsgruppa er svært takknemlig

Eva Aasbø, daglig leder i Kjelsås Langrenn, kan endelig smile. Snøkanonene er igang igjen på Linderudkollen tirsdag ettermiddag, etter sabotasjen mandag. FOTO: KJELSÅS IL

Endelig skulle snøkanonene starte opp i Linderudkollen mandag kveld, men noen hadde ødelagt de. Nå har langrennsgruppa fått hjelp.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.01.2017 kl 14:53

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Kanskje i gang igjen allerede i kveld, etter sabotasjen. FOTO: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

LINDERUDKOLLEN: Stor skuffelse mandag kveld for langrennsfolket - noen hadde sabotert alle snøkanonene i Linderudkollen Skianlegg.

Systematisk

– På ettermiddagen 2. januar oppdager vi at samtlige fire kanoner har vært utsatt for hærverk. En eller flere personer har systematisk klippet av flere vitale kabler til styringssystemet på alle kanonene, sier Kjelsås Langrenns Svein Olav Bø i egen kommentar om hærverket, til Nordre Aker Budstikke - les hele saken her.

I gang

Men allerede tirsdagen etter, har langrennsgruppa fått svingt seg rundt, og er i gang med reparasjon og glamelding til alle skientusiastene.

– Reparasjon av kanonene er igangsatt, og Kjelsås Langrenn er veldig takknemlig overfor leverandøren for så rask reaksjon, sier Bø, of legger til:

– Vi håper å kunne starte opp så smått allerede i kveld.

Tirsdag ettermiddag er snøproduksjonen i gang, slik bildet øverst i saken viser.

– Men hvordan sikre anlegget på best mulig måte, etter gårsdagens erfaring?

– Vakthold er selvsagt ønskelig, og i de periodene det blir produsert snø vil det være folk fra BYM og Kjelsås tilstede på døgnkontinuerlig basis, sier Bø.

Og fortsetter.

– Utfordringen er således resten av året og sikker lagring av dyr redskap. Vi håper at vi i fellesskap med BYM kan komme fram til en god løsning for lagring under sikre forhold på Linderudkollen. Vi er i dialog rundt dette spørsmålet.

Det har også blitt kjent at det like etter jul ble sendt et langt brev fra Naturvernforbundet i Oslo og Akershus (NOA) til plan- og bygningsetaten, og hvor NOA mener at Bymiljøetaten har tatt seg til rette, og ikke fulgt reguleringsplanen med hensyn til selvesnøproduksjonen og produksjon direkte i løypene - les hele saken her.

NOA tar også avstand fra sabotasjen - i samme sak.

Les også:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse