Svein Solhaug og Jonas Kvalen til sluttspillet i EM U23

TIMEOUT:

Svein Solhaug (21) fra Nordre Aker i Oslo og makkeren Jonas Kvalen (20) fra Volda, er klare for sluttspillet i hovedrunden allerede etter første dag med innledende puljespill i EM U23 i sandvolleyball.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

RADARPAR: Svein Solhaug og Jonas Kvalen som blokker ned et portugisisk angrep i EM U23 i Assen Nederland

Se bildet større

KLAR FOR FINALE: Svein solhaug og Jonas Kvalen er allerede klare for finalen før kampen mot ukrainske Popov og Samoday FOTO: ALLE FOTO: NINA KVALEN

ASSEN/OSLO: Duoen vant både mot Portugal og Sveits på turneringens første dag, i turneringen som går i Assen, Nederland.

Suveren kamp

I den første EM-kampen møtte de norske guttene et portugisisk lag som var seedet som nr. 8 i turneringen. Kvalen/Solhaug, som er seedet som nr. 17 slo portugiserne enkelt 2-0 (21-9, 21-13) etter godt blokkspill av Jonas og gode mottak av Svein.

Sliteseier

I andre kampen mot Sveits, som er seedet som nummer 5, møtte de norske guttene bedre motstand. Kampen gikk i regnvær og tidvis mye vind. Jonas og Svein fikk en dårlig start og tapte førstesettet 21-18.

I det andre settet kom de bedre i gang. Blokkspillet til Jonas "Kvalhauser" Kvalen ble til slutt avgjørende for seier, sammen med god serving og mottaksspill av Svein Solhaug. De tok tidlig ledelsen i settet og holdt forspranget til de teknisk gode og "sandvolleyballsmarte" sveitserne, og de vant andre settet 21-19.

I det avgjørende tredjesettet klarte Jonas og Svein å holde oppe trykket og vise fram særdeles godt volleyballspill. På stillingen A6 slo blokkspillet til Jonas ut alle sveitsernes angrep. Dette, sammen med godt lagspill og Svein sine gode server og mottak, avgjorde kampen, som de talentfulle norske spillerne vant 2-1 etter 15-8 seier i tiebreak.

Siste kamp i puljespillet er mot ukrainske Popo og Samoday.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse