Svensk hjelp til Oslos barnehager

Georg A. Øisevold vil hjelpe skoler og barnehager med rekkruttering.

Med det nye nettstedet Skolejobb.no har det svenske konsernet SMG satt seg fore å hjelpe skoler og barnehager i Oslo med å skaffe nok folk til høsten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.07.2008 kl 10:24

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

- Med kun få uker igjen til skoleåret braker løs er det krisestemning i flere barnehager og skoler som enda ikke har fått tak i folk. Hva kan gjøres for å sikre barn- og ungdom et kvalifisert opplæringstilbud? er spørsmålet det svenske firmaet SMG (Stockholm Media Group) stiller i en pressemelding. Skolejobb.no forteller videre at de har en litt annerledes filosofi en mange andre aktører.

- Ikke alle kommuner har et kjent ”bysbarn” eller landemerke som alle kjenner. Vi ønsker å tilby noe mer enn bare annonseplass. Derfor vil vi gjennom arbeidsplassenes egne hjemmesider eller profesjonelle presentasjoner i tekst og bilder vise hva som er unikt med kundenes arbeidsplass og de lokale tilbudene som er tilgjengelige for potensielle arbeidstakere. Dette er spesielt viktig når man vil forsøke å knytte til seg søkere utenfra og som ikke vet noe om lokalsamfunnet og det kommunale tilbudet rundt arbeidsplassen, sier Georg A. Øiesvold som har ansvaret for den norske satsningen. Øisevold vedgår imidlertid at lanseringen kanskje er litt sent ute, men mener fortsatt de kan hjelpe mange skoler med å fylle stolene på lærerværelset.

”Bysbarn”- Vi er kommet litt sent i gang for å kunne hjelpe alle de trengende før skolestart 2008, men håper at vi på tross av ferien kan hjelpe mange. Det er stadig flere norske pedagoger som melder seg på jobbovervåkning hos oss. Siden de Svenske og Norske sidene er lett å navigere mellom blir våre kunder synlige for de 18000 Svenske pedagogene som allerede overvåker jobb i den svenske databasen og motsatt.

Positiv

Tone-Line Kristiansen, daglig leder i barnehagen Snippen, mener nettlanseringen er spennende.

- Jeg synes det er et flott initiativ med en side som henspeiler spesielt på jobb i skole- og barnehagesektoren. Jeg synes det er meget positivt at siden også finnes i de andre Skandinaviske landene. På den måten kan jeg komme i kontakt med aktuelle kandidater på tvers av landegrensene, sier hun i pressemeldingen fra SMG.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse