Anmeldelse: Mirror's Edge: Svimlende bra

 

Parkour-inspirerte Mirror's Edge er et av årets mest spektakulære og spennende spill.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.11.2008 kl 13:10

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

PARKOUR: Mirror's Edge er cutting edge og byr på storslagen akrobatikk i fantastiske omgivelser.

GAMER.NO: Mirror's Edge foregår i et totalitært samfunn hvor storebror ser alt du gjør. Den eneste måten å unngå myndighetenes falkeblikk på, er å holde seg høyt over gatenivå.

Hva er parkour?

Du spiller Faith, en "runner", som ved å hoppe fra tak til tak leverer pakker for motstandsbevegelsen uten å bli oppdaget. Det er teorien – i praksis blir du oppdaget ganske ofte, og resultatet er at du nesten hele tiden er på flukt.

Spillet fokuserer på akrobatikk. Her må du løpe opp vegger, hoppe over enorme avgrunner og balansere på tynne, tynne rør.

Handlingen sees fra øynene til Faith, og denne synsvinkelen gir spillet ekstra realisme, samtidig som det gjør de luftige svevene ekstra spektakulære.

Det føles nemlig som om det er du som hopper fra skyskraper til skyskraper og utfører alle de andre vanvittige handlingene i spillet.

Nøkkelen til spillets suksess ligger i det ekstremt nøyaktige og vellykkede kontrollsystemet, som lar deg gjøre praktisk talt det du vil (så lenge du er rask og flink nok).

Samtidig er kontrollene veldig realistiske, og det føles som om du faktisk kontrollerer et ekte menneske.

Men Mirror's Edge har ett potensielt stort problem: Spillet er tidvis vanvittig vanskelig, og du blir nødt til å gjøre det samme om og om igjen. Dette er frustrerende, og kan ofte ødelegge flyten.

Les hele anmeldelsen av Mirror's Edge på Gamer.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse