Svindlet til seg bil - kom tilbake for å hente sommerdekkene

Storsvindler gikk rett i fella, og ble tatt av politiet.

LURT: Denne BMW'en til rundt 80.000 kroner ble aldri betalt for. En latvier (22) er nå mistenkt for å stå bak minst 10 grove svindelsaker. Foto: Foto: Privat

Da det viste seg at bilkjøperen ikke hadde gjort opp for seg, la selgeren en felle. Dermed fikk politiet klørne i en storsvindler som har minst 10 svindelsaker på samvittigheten.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.02.2012 kl 14:27

OSLO: Torshov-mannen fikk et godt inntrykk av mannen som ringte angående BMW'en som lå til salgs på Finn.no lørdag 11. februar. Salgsprisen var 80.000 kroner.

- Vi møttes ved Ullevål stadion lørdag ettermiddag. Mannen var latvier, men snakket norsk med litt aksent. Det var en normal, ung og hyggelig mann, forteller bilselgeren, som ønsker å være anonym.

- Han ringte senere på kvelden og sa at han ville ha bilen, forteller bilselgeren, som så gjorde tabben ved ikke å vente til pengene var på konto før han ga fra seg BMW'en.'

Les mer om bil i Oslo her.

- Han viste meg et dokument som viste at pengene var betalt, men dette var jo søndag, så pengene hadde ikke kommet på min konto ennå, sier han.

La en plan

Mandag morgen var det stadig ikke penger på konto, og fra latvierens bank fikk han opplyst at det ikke var noen slik transaksjon på gang. Dermed skjønte mannen at han var blitt svindlet.

Men han ga seg ikke så lett. Sommerdekkene hadde han ennå, så han ringte «kjøperen» og avtalte et møte for overlevering av disse mandag kveld ved Tåsen Senter.

- Så ringte jeg politiet og fortalte om svindelen og avtalen samme kveld, sier forteller han til dittOslo.

Politiet stilte opp, og det viste seg at latvieren gjorde det samme, dog en del forsinket.

- Da kjørte han en Volvo, og han sa at det var bilen til en kompis. Jeg spurte ham om pengene, og da ble han plutselig annerledes, mer konfronterende. Da fortalte jeg ham at han hadde begått dokumentforfalskning, og at jeg derfor hadde med meg politiet. Da kom politiet frem og tok mannen, sier han.

Det viste seg at latvieren hadde vært aktiv på svindelfronten det siste døgnet, for BMW'en hadde han allerede solgt videre, og Volvoen han kjørte, hadde han klart å svindle til seg på akkurat samme måte.

Til tross for at den uheldige bilselgeren fikk hjulpet politiet med å ta svindleren, er det fremdeles uklart om han noen gang vil få bilen sin tilbake. Og pengene har han ingen tro på at han noen gang vil få se noe til.

Les mer om bil i Oslo her.

Storsvindler

På Majorstua politistasjon er de svært fornøyde med at de på denne måten fikk tatt latvieren, som viser seg å være bare 22 år gammel.

Han mistenkes å stå bak minst 10 liknende svindeltilfeller, både av biler og dyre pc'er, ifølge politioverbetjent Dagfinn Kaldal.

- Vi bruker nå ganske store ressurser på denne saken, og vi vil gjerne vite om det er flere der ute som kan være svindlet av den samme mannen, sier Kaldal, som oppfordrer disse til å ta kontakt med Majorstua politistasjon, tlf 22 66 85 50.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon