Svømmehall til Teknisk Museum?

Museumsdirektøren understreker at det ikke er foretatt noen endelig beslutning om å flytte. Arkivfoto: Karl Andreas Kjelstrup

Nordre Aker Venstre vil ha svømmehall til Kjelsås når Teknisk Museum flytter. – Altfor tidlig å planlegge noe slikt, sier museumsdirektøren.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.06.2008 kl 08:39

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
KJELSÅS: Det var Aftenposten som i mai brakte nyheten om at Teknisk museums lokaler på Kjelsås har blitt for små, og at museet ønsker seg til sentrum.

– I tillegg er vi er et nasjonalmuseum, og må se på hvordan vi kan bli mer tilgjengelige for publikum, sier museumsdirektør Hans Weinberger til Nordre Aker Budstikke. Han understreker at museet ikke har noe imot å ligge på Kjelsås.

Vil ha svømmehallEtter det Nordre Aker Budstikke erfarer, vil Venstre legge frem et forslag for bydelsutvalget (BU) til høsten, om at museumslokalene i Kjelsåsveien 143 kan bli et nytt svømmeanlegg for bydelen. Partiet har tidligere brakt svømmehalldrømmen opp for BU, som i februar vedtok å be byrådet utarbeide en behovsanalyse for et svømmeanlegg i bydelen.

– Prematur idé

Direktøren på Teknisk Museum, Hans Weinberger, syns det er altfor tidlig å legge planer for hva bygget kan brukes til den dagen museet eventuelt flytter ut.

– Det er litt prematurt å komme med slike forslag nå. Det finnes ingen konkrete planer for flyttingen, og det er ikke foretatt noen endelig beslutning. Styret har bedt meg undersøke mulige nye lokaliseringer, men så langt foreligger det ingen forslag, sier Weinberger, og bekrefter at Teknisk museums farvel med Kjelsås etter all sannsynlighet ligger langt inn i fremtiden.

– Det finnes ingen tidsplan, og jeg har ingen anelse om når det kan bli noe av, sier han.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse