Sykehjem ble pusset opp for millioner for to år siden. Nå skal det rives

Sykehjemmet ble nylig pusset opp for flere millioner. Nå er det andre planer på tomta i Pastor Fangens vei. ARKIVFOTO

– Videre bruk av bygget eller planer om sykehjem var ikke endelig besluttet, ifølge oppdragsgiver Boligbygg Oslo KF. I 2013 ble det pusset opp for flere millioner kroner.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.04.2016 kl 14:06

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

TÅSEN:Tirsdag fortalte Nordre Aker Budstikke om planene for omsorgsbygget i Pastor Fangens vei 26 og 28, i tilknytning til Tåsenhjemmet. Bygget skal rives.

Prosess

– Oslo kommune planlegger å bygge et nytt sykehjem på dette området. Det pågår nå en prosess mellom Bydel Nordre Aker, Omsorgsbygg og Sykehjemsetaten for å se på erstatningsboliger, ifølge Sofus Urke, kommunikasjonssjef, Sykehjemsetaten, som viser til Omsorgsbygg for eventuell mer informasjon rundt prosessen.

Bygget rommer i dag blant annet omsorgsboliger og korttids- og rehabiliteringsplasser.

LES OGSÅ: Misfornøyd med tilbudet i omsorgsboligen: – Eldre serveres kald mat

– Nytt sykehjem

Omsorgsbygg bekrefter planene.

– Pastor Fangens vei 28 henger sammen med Pastor Fangens vei 26, som er Tåsenhjemmet. Her pågår det planlegging for nytt sykehjem, som Sykehjemsetaten også sier, og bygget skal rives for å oppføre nytt sykehjem, sier Marte Svenneby, kommunikasjonssjef i Omsorgsbygg.

Boligbygg

I 2013 la kommunen ved Boligbygg ut på anbud utbedring og rehabilitering av bygget.

– Hvor mye kostet, og hvor omfattende var rehabilitering som for ikke lenge siden ble foretatt av bygget i Pastor Fangens vei 26 og 28?

Visste ikke

– Det stemmer at det ble gjennomført en rehabilitering av fasaden på Pastor Fangens vei 28 i 2013 og i 2014. På det tidspunktet var ikke videre bruk av bygget eller planer om sykehjem endelig besluttet. Utbedringene av fasaden var helt nødvendig å gjøre, for at det fortsatt skulle kunne brukes som boliger, forklarer Kristin Øyen, kommunikasjonssjef i Boligbygg Oslo KF.

LES OGSÅ: Disse eiendommene vil Byantikvaren verne på Grefsen

Nesten seks millioner

Hun fortsetter:

– På grunn av sprekker og skader i fasaden var det blant annet fare for vanninntrenging og frostsprengning. Rehabiliteringen hadde en total kostnad på 5,7 millioner kroner og var ferdig tidlig i 2014. Bygget er fortsatt i bruk som boliger, noe som betyr at vi må holde det i forsvarlig stand.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse