Sykehjem ble pusset opp for millioner for to år siden. Nå skal det rives

Sykehjem ble pusset opp for millioner for to år siden. Nå skal det rives

Sykehjemmet ble nylig pusset opp for flere millioner. Nå er det andre planer på tomta i Pastor Fangens vei. ARKIVFOTO

– Videre bruk av bygget eller planer om sykehjem var ikke endelig besluttet, ifølge oppdragsgiver Boligbygg Oslo KF. I 2013 ble det pusset opp for flere millioner kroner.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.04.2016 kl 14:06

TÅSEN:Tirsdag fortalte Nordre Aker Budstikke om planene for omsorgsbygget i Pastor Fangens vei 26 og 28, i tilknytning til Tåsenhjemmet. Bygget skal rives.

Prosess

– Oslo kommune planlegger å bygge et nytt sykehjem på dette området. Det pågår nå en prosess mellom Bydel Nordre Aker, Omsorgsbygg og Sykehjemsetaten for å se på erstatningsboliger, ifølge Sofus Urke, kommunikasjonssjef, Sykehjemsetaten, som viser til Omsorgsbygg for eventuell mer informasjon rundt prosessen.

Bygget rommer i dag blant annet omsorgsboliger og korttids- og rehabiliteringsplasser.

LES OGSÅ: Misfornøyd med tilbudet i omsorgsboligen: – Eldre serveres kald mat

– Nytt sykehjem

Omsorgsbygg bekrefter planene.

– Pastor Fangens vei 28 henger sammen med Pastor Fangens vei 26, som er Tåsenhjemmet. Her pågår det planlegging for nytt sykehjem, som Sykehjemsetaten også sier, og bygget skal rives for å oppføre nytt sykehjem, sier Marte Svenneby, kommunikasjonssjef i Omsorgsbygg.

Boligbygg

I 2013 la kommunen ved Boligbygg ut på anbud utbedring og rehabilitering av bygget.

– Hvor mye kostet, og hvor omfattende var rehabilitering som for ikke lenge siden ble foretatt av bygget i Pastor Fangens vei 26 og 28?

Visste ikke

– Det stemmer at det ble gjennomført en rehabilitering av fasaden på Pastor Fangens vei 28 i 2013 og i 2014. På det tidspunktet var ikke videre bruk av bygget eller planer om sykehjem endelig besluttet. Utbedringene av fasaden var helt nødvendig å gjøre, for at det fortsatt skulle kunne brukes som boliger, forklarer Kristin Øyen, kommunikasjonssjef i Boligbygg Oslo KF.

LES OGSÅ: Disse eiendommene vil Byantikvaren verne på Grefsen

Nesten seks millioner

Hun fortsetter:

– På grunn av sprekker og skader i fasaden var det blant annet fare for vanninntrenging og frostsprengning. Rehabiliteringen hadde en total kostnad på 5,7 millioner kroner og var ferdig tidlig i 2014. Bygget er fortsatt i bruk som boliger, noe som betyr at vi må holde det i forsvarlig stand.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse