Sykehjemsetaten betaler millioner i leie for tomt bygg

tomt: Dette bygget på rundt 2600 m2 har stått tomt helt siden juni 2009 - og Sykehjemsetaten betaler millioner i leie hvert år. FOTO: FOTO: Kristin Tufte Haga

Omsorgsbygg og Sykehjemsetaten krangler om leiekontrakt for tidligere Tåsen aldershjem. Det har kostet sykehjemsetaten millioner i husleie for et tomt bygg.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.09.2012 kl 12:05

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

TÅSEN: Blokken på fire etasjer pluss kjeller, rundt 2600 kvadratmeter i Pastor Fangens vei 22 på Tåsen, har stått tom siden Tåsen Aldershjem flyttet ut i juni 2009.

Like ved siden av ligger Tåsen sykehjem, i Pastor Fangens vei 26. Det er kommunens Omsorgsbygg Oslo KF som eier bygningen hvor tidligere Tåsen Aldershjem holdt hus, men Sykehjemsetaten er leietager.

I årlig leie for det tomme bygget fra 1967, betaler Sykehjemsetaten nesten to millioner kroner, mer eksakt kr 1 957 569,30, ifølge utleier Omsorgsbygg.

Tvist

Men helt frivillig er det nok ikke husleieinnbetalingene, for økonomisjefen i Sykehjemsetaten kan fortelle at etaten er i tvist med utleier Omsorgsbygg.

- Vi oppfatter avtalen om leie av Pastor Fangens vei 22 dithen av vi skulle betale leie ut 2009. Det er ikke Omsorgsbygg enig i, og vi har en tvist gående med Omsorgsbygg om leiebetalingen, forteller økonomisjef i Sykehjemsetaten, Margaret Arentz Gjertsen.

Og tvisten har da vart helt siden 2010.

Omsorg på gang

Uavhengig av tvisten mellom den kommunale etaten og det kommunale foretaket, foreligger det forvandlingsplaner for tidligere Tåsen Aldershjem.

Fra saksinnsyn i Plan- og bygningsetaten og fra Nordre Aker bydelsadministrasjon har avisen fått informasjon om at et prosjekt om et "Eldres helsehus" - med blant omsorgsboliger for eldre - kan bli en realitet i blokken i Pastor Fangens vei 22.

Avisen følger saken.

 

LES OGSÅ:

Oslo kommune betaler 6,4 millioner korner for ingenting

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse