Sykehotellet blir kreftsenter

I dag startet byggingen av det onstridte sykehotellet igjen.

I dag startet bygingen av sykehotellet på Radiumhospitalet på nytt. Kreftforeningen bidrar med 30 millioner.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.09.2008 kl 14:09

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
ULLERN/GAUSTAD: Avtalene mellom Kreftforeningen og Helse Sør-Øst RHF/Rikshospitalet HF om sykehotellet ved Radiumhospitalet er nå undertegnet. Det har lenge at Kreftforeningen bidrar til byggingen av sykehotellet, men i dag ble det kjent at de legger 30 millioner kroner på bordet til det nye "kreftsenteret", som det nå blir betegnet som.

LES OGSÅ: Kjempesmell på Radiumhospitalet

– En stor seier

Kreftrammede som benytter senteret vil blant annet få muligheten til å benytte treningssenter, svømmebasseng, delta i kosthold og ernæringskurs i egen kjøkkenavdeling eller delta på aktiviteter i regi av pasientforeningene.

– Denne type senter er helt nytt i norsk sammenheng. Her vil alt bli samlet på et sted; et senter for kreftrammede og pårørende, sykehotell, kreftbehandling, rehabiliteringstilbud, pasientforeninger, medisinsk ekspertise og fag- forskningsmiljøer. Dette er en stor seier for kreftsaken og Kreftforeningen er glade at engasjementet i "hotellsaken" resulterer i et senter som tar helhetlig kreftomsorg på alvor, sier generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen.

LES OGSÅ: Danielsen måtte gå

Fornøyd

Kreftsenteret skal stå ferdig neste høst. I følge NRK vil hele senteret til sammen koste 158 millioner kroner. Staten bidrar med 110 millioner fordelt på 2008 og 2009, 18 millioner kommer fra Kreftforeningens investeringsramme, og Kreftforeningen bidrar som sagt med 30 millioner kroner.

LES OGSÅ: Sykehotellet blir bygget

– Vi er glad for donasjonen fra Kreftforeningen og det faglige grunnlaget som nå legges inn i kreftsentret. Dette har betydning for kreftpasienter og deres pårørende, ikke bare i vår region, men i hele landet, sier Folke Sundelin dir. i medisin og helsefaglig avdeling i Helse Sør-Øst RHF. Han mener avtalen som nå er på plass viser god samhandling i praksis.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse