ANNONSE
Annonse

Sykehus har bøtelagt bydel for over 100.000 kroner på grunn av streiken

Folk flest har ikke hatt sympati med streikerne, mener bydelsdirektør.

GLAD DET ER OVER: Bydelsdirektør Mona Taasen i Nordre Aker leder bydelen som ble hardest rammet av streiken. Hun er glad de ansatte nå er tilbake på jobb. Her fra et besøk i en av de streikerammede barnehagene, Disengrenda barnehage, i 2008. Foto: Arkivfoto: Karl Andreas Kjelstrup

Folk flest har ikke hatt sympati med streikerne, mener bydelsdirektør som har blitt bøtelagt av Ullevål sykehus på grunn av streiken.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.06.2012 kl 12:02

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NORDRE AKER: Streiken i Oslo ble avblåst etter at kommunen ble enig med Unio, YS og LO, og de streikende skal dermed være på jobb til normal tid i dag. ble enige klokken seks onsdag morgen.

Det betyr at både skoler og barnehager som har holdt stengt i en drøy uke, igjen skal være åpne som normalt.

Det sier Utdanningsetaten til dittOslo.

Nordre Aker hardt rammet

Hardest rammet av streiken var Bydel Nordre Aker. Ni av de streikende skolene, samt 16 barnehager, to sykehjem, helsestasjonen i Nydalen, skolehelsetjenesten og fysioterapitjenesten har vært rammet av streiken. (Se faktaboks for alle som var berørt av streiken).

Bydelsdirektør Mona Taasen i Nordre Aker puster lettet ut etter at partene har kommet til enighet.

Fortsatt streikeskilt i barnehager onsdag

- Meldingen som har gått ut til dem med barn i de berørte barnehagene er at det i dag er normal drift igjen. Ta likevel kontakt med din barnehage og hør hvordan det legges opp der, i og med at de har vært rammet ulikt, sier Taasen.

Mens en barnehage som Voldsløkka har vært helt stengt under streiken, har andre barnehager i bydelen holdt delvis åpent. Andre igjen har hatt tidsbegrenset tilsyn mellom klokken 10 og 14.

- Jeg har fått melding i morges om at enkelte barnehager fortsatt har streikeskilt oppe. Min oppfordring til foreldre er likevel at man møter opp, så vil de ansatte snart være på plass, sier bydelsdirektøren.

Bøtelagt for 100.000

Streiken har gitt bydelen store utfordringer. På grunn av faren for liv og helse, fikk Nordre Aker dispensasjon for å kunne ha fysio- og ergoterapeuter på jobb.

Verre har det vært at sykehjemmene Lillo og Tåsen har vært i streik, og ikke har kunnet ta imot nye pasienter fra Ullevål sykehus, til tross for at sykehjemmene har hatt ledig kapasitet.

- Dette er veldig beklagelig. Vi har fått store bøter fra Ullevål, sier Taasen.

Den 4. juni hadde sykehuset skrevet ut bøter til bydelen på 100.000 kroner.

- Så vi kan jo bare tenke oss hvordan det ville blitt dersom streiken hadde blitt langvarig, sier Taasen.

Lite forståelse fra publikum

Hun mener publikum har hatt lite forståelse med streikerne.

- Gjennom min kontakt med brukerne den siste uken opplever jeg at det har vært lite forståelse for streiken. Ikke engang blant mange av medlemmene har det vært mye forståelse, sier Taasen.

LES OGSÅ: Fører ikke fravær på Grefsen skole i dag

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse