Sykehussmell på 1 milliard

Legene ved Rikshospitalet er redde for jobbene sine.

Landets sykehus gikk med 1,5 milliarder kroner i underskudd i fjor. Helse Sør-Øst brukte 1 milliard mer en budsjettert.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.02.2008 kl 11:02

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: Det viser ferske regnskapstall fra helseforetakene som helseminister Sylvia Brustad legger fram tirsdag, skriver Avisenes Nyhetsbyrå.

Må spare 1,5 milliarder

Helse brukte etter det ANB kjenner til mer enn 1 milliard kroner mer enn budsjettert i fjor.Helse Nord gikk 200 millioner kroner i minus i 2007, Helse Vest brukte 150 millioner for mye, mens Helse Midt-Norge hadde en budsjettsprekk på 100 millioner kroner.

Ettersom helseminister Sylvia Brustad ikke kommer med løfter om ekstrabevilgninger, må landets sykehus i praksis spare inn 1,5 milliarder kroner på et budsjett på til sammen 85 milliarder kroner i år.

Krever straksbevilgninger

Fremskrittspartiet krever at regjeringen gir straksbevilgninger for å få kontroll på økonomien, men økonomiprofessor Jan Erik Askildsen er usikker på om det er rett medisin.

- Problemet er at hvis man gir straksbevilgninger til noen som har underskudd, mens andre som ikke har underskudd ikke får en ekstrabevilgning, da blir det jo en belønning for å overskride budsjettene, sier Askilden til TV 2.

Fare for oppsigelser

Aftenposten skriver i dag at leger ved Rikshospitalet er redde for å miste jobbene sine.

På den ene siden forbereder helseforetakene kutt i antall legestillinger. På den andre siden dokumenterer Aftenposten i dag at de samme foretakene de siste årene har ansatt flere leger enn de hadde lov til.

Helseminister Sylvia Brustad redegjør i Stortinget om den økonomiske situasjonen i helseforetakene nå.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse