Sykehustopp går av

Styreleder Ingar Pettersen i Rikshospitalet HF.

Ingar Pettersen trekker seg som styreleder i Rikshospitalet HF og Sørlandet sykehus HF.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.02.2008 kl 12:20

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

ULLERN: I slutten av januar skrev Lokalavisene Oslo at byggingen av et pasienthotell på Radiumhospitalet ble stoppet med øyeblikkelig virkning.

I dag ble det klart at Ingar Pettersen trekker seg som styreleder i Rikshospitalet HF og Sørlandet sykehus HF etter at Helse Sør-Øst krevde stans i byggingen av sykehotellet, melder NTB.

Fastlåste holdninger

I en pressemelding til NTB skriver Ingar Pettersen at styringsdokumentene for de lokale helseforetakene er detaljerte og krevende, men mulig å styre etter hvis det legges langsiktige planer for gjennomføring.

- Det er imidlertid ikke mulig å utføre meningsfylt styrearbeid når jeg føler at Helse Sør-Øst går inn i enkeltsaker i forkant av styremøtene, skriver Pettersen.

Videre skriver han at fastlåste holdninger til vedtak fra enkeltmedlemmer i styret sjelden fører fram til gode løsninger, melder NTB.

Beklager

Administrerende direktør Åge Danielsen ved Rikshospitalet HF beklager at Ingar Pettersen trekker seg som styreleder for sykehuset.

- Ingar Pettersen er en meget dyktig og profesjonell styreleder med høy integritet. I de formelle evalueringene av styrets arbeid får han da også usedvanlig god tilbakemelding fra de andre styremedlemmene, sier Åge Danielsen i en kommentar på Rikshospitalets hjemmesider.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse