Sykkelen ble stjålet, men så ringte politiet på døra

Flere ble glade da politiet banket på døra hjemme hos familien Wang på Kjelsås. Her sønnen Thorstein som fikk overta farens stjålne sykkel. FOTO: PRIVAT

Dag Wang ble frastjålet den nye sykkelen sin for noen uker siden. Han trodde den var tapt. Men lørdag kom politiet på døra. Gjett hvor de hadde funnet sykkelen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.06.2016 kl 15:04

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: For noen uker siden forsvant sykkelen fra hjemmet til familien Wang. Den sto da utenfor huset.

– Det var jo ergelig, sykkelen var bare tre dager gammel, forteller Dag Wang.

Sykkelen kostet rundt 14.000 kroner, og forholdet ble anmeldt.

Så tok politiet kontakt for kort tid siden.

– De fortalte at de hadde sporet opp en sykkel på finn.no, som da var til salgs. Sykkelen så lik ut som den jeg hadde. Det var også flere bilder av sykkelen på finn.no. Det ble diskutert litt hvordan dette skulle gjøres, og politiet skulle sjekke litt videre, forteller Wang.

Lørdag kveld

Så kort tid etter, faktisk lørdag kveld, banket det på døren til familien Wang i Langsetveien på Kjelsås.

– Og der sto politiet med min sykkel. For en service! Jeg er veldig imponert over politiet. Jeg fikk jo inntrykk av at slike saker ikke har høyprioritet, hvis andre hastesaker og større saker dukker opp. Men likevel, at de tar seg tid når det er tid til overs, det er imponerende, synes Wang.

Flere lykkelige

Men, historien endte ikke bare lykkelig for Dag Wang. For etter at hans sykkel ble stjålet, kjøpte han seg en ny. Så da ble den gamle, som politiet sporet opp, gitt til sønnen Thorstein.

– Ja, han ble veldig glad han også, forteller Wang.

Sjekker alle kanaler

Overbetjent Stig Vasbø forteller at finn.no er et sted hvor det bør sjekkes.

– Vi sjekker i alle kanaler, men finn.no er et sted hvor det også legges ut stjålne gjenstander. Så vi sjekker der innimellom, forteller Vasbø.

Han fortsetter:

– Hyggelig at vi kan glede folk. De som jobbet med akkurat denne saken, har jobbet med denne problematikken lenge, sier Vassbø, som benytter anledningen til å oppfordre folk til å ta bilder av sykkelen.

– Ta bilde av sykkelen, men ikke minst også rammenummeret, eller noter det. Et rammenummer vil hjelpe oss veldig, i forhold til å spore opp eierne. Vi stopper jo ofte kriminelle på sykler også, som viser seg å være stjålet, forteller han.

Han vil ikke anbefale at private møter tyvene selv.

– Sporer man opp en stjålet gjenstand til salgs på finn.no, så vil jeg anbefale at det tas kontakt med politiet før eventuelle avtalte møter, sier Vasbø.

Veldig mange tyverier

Det har vært veldig mange sykkeltyverier i området som dekkes av Majorstuen politistasjon denne våren. Bare i mai ble det meldt om 120 tyverier i bydelene Ullern, Vestre Aker, Nordre Aker og litt av Frogner, skrev Akersposten.no på mandag.

Og sykkelhistoriene er mange i Nordre Aker. Familien Bjercke i Kjetils vei har en litt annen historie.

Byttet ut med sparkesykkel

– Vi har blitt frastjålet mange sykler. Senest for noen uker siden, og også i fjor. Siste hendelse skjedde, som i fjor, utenfor huset vårt i Kjetils vei. Da jeg kom ut om morgenen, så sto det en litt stor, type voksen, sparkesykkel utenfor huset vårt, forteller Linda Bjercke.

Hun fortsetter:

– Jeg stusset litt på hvorfor sparkesykkelen sto der. Så oppdaget jeg jo at sykkelen vår var forsvunnet. Så da har vel antageligvis tyven kommet på sparkesykkel, og byttet den ut med vår sykkel, sier Bjercke.

– Jeg har også snakket med folk som bor andre steder i området, som har våknet om natten av varebil som kjører sakte forbi husene, og nærmest støvsuger områder for sykler utenfor husene, fortsetter hun.

– Meld fra

Overfor Akersposten oppfordrer politiet publikum om å melde fra hvis de observerer ting som kan være av interesse for politiet.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse